Rastas didžiausias anglosaksų lobis Britanijos istorijoje  (6)

Stafordšyro laukuose atkastas didžiausias anglosaksų lobis Didžiojoje Britanijoje, skelbia BBC. Ekspertų teigimu, rasto lobio dydis – 1 500 aukso ir sidabro monetų, datuojamų septintuoju amžiumi – neturi precedentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Stafordšyro koroneris Andrew Haighas radinį paskelbė lobiu, ir tai reiškia, kad jis priklauso Karūnai.

Terry Herbertas, kuris lobį dirbamoje žemėje aptiko metalo detektoriumi, pasakė, kad tai yra didžiausios kiekvieno ieškotojo metalo detektoriumi svajonės išsipildymas.

Lobio įvertinimas gali užtrukti daugiau nei vienerius metus.

Stafordšyro lobis apima apie 5 kg aukso ir 2,5 kg sidabro, todėl šis lobis daug didesnis, nei 1939 m. Sutton Hoo radinys, kai netoli Vudbridžo (Sufolkas) buvo rasta 1,5 kg anglosaksų aukso.

Leslie Websteris, buvęs Britų muziejaus priešistorės ir Europos skyriaus prižiūrėtojas pasakė: „Šis radinys mūsų suvokimą apie anglosaksų laikų Angliją pakeis taip pat radikaliai kaip ir Sutton Hoo radinys, gal net radikaliau. Pagal svarbą tai prilygsta Lindisfarno evangelijų ar Kelų knygos atradimui.“

Lindisfarno evangelijos ir Kelų knyga yra įmantriai iliustruoti rankraščiai iš keturių Naujojo Testamento evangelijų, kurie datuojami devintuoju ir aštuntuoju amžiumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)