Cheminė sperma gali sulėtinti senėjimą  (10)

Austrijos mokslininkai įsitikinę, kad žmogaus sėkla gali būti naujausias ginklas prieš senatvę bei būtinas jaunystės eleksyro komponentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Graco universiteto mokslininkai išsiaiškino, kad spermoje esantis komponentas spermidinas sulėtina senėjimo procesą, bei prailgina musių, pelių ir žmonių kraujo kūnelių gyvenimo trukmę.

Ląstelės sensta, kai sutrinka natūralus autofagijos procesas (tada ląstelė suvirškina pažeistas dalis ar ląsteles). Tačiau, paaiškėjo, kad spermidino senėjimo procesas neveikia.

Šis žmogaus sėklos komponentas sustabdė įvairius su senėjimu susijusius procesus, taip pat sumažino laisvųjų radikalų ir pailgino gyvenimo trukmę.

Kaip praneša britų „The Telegraph“, spermidinas vaisinių muselių gyvenimo trukmę pailgino 30 proc., lyginant su jo negavusiųjų, kirminų gyvenimo trukmė išaugo 15 proc.

Nors vienas iš šio tyrimo autorių, mokslininkas Tobias Eisenbergas spermidiną pavadino „mokslo amžiaus šventuoju graliu“, o britų spauda jau trimituoja apie „nuostabią piliulę, kuri žmogaus gyvenimo metus prailgina 25 metais“, tiesa ta, kad iki tol, kol taip bus galima prailginti žmogaus gyvenimo metus, dar reikia daugybės tyrimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: