Stumbrų sugrįžimas kelia gyventojų nerimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2009-10-09 16:57
tegu trypia laukus, gasdina zmones(gal net uzpuola isprovokuoti kokiu pasimeteliu), bet gi negalima kazko daryt, matgi isnykt gali, ir nebeus kam naikint lauku O_O
kiesza 2009-10-09 17:11
reikia sprogdint tuos stumbrus velniop
Arns 2009-10-09 17:26
Rado didelę problemą, tiksliau kažkaip suakcentuoja ją, bet kai Nidoje kasmet šernai išrvaro didelius plotus ne vien miško - tylu, kai kas met vilkai, Šiaurės Lietuvoje, papjauna po kelias dešimtis gyvūlių - tai ne problema, o va keli ištrypti pasėlių laukai, ir dar nykstančių gyvūnų, jau problema. Kame reikalas? nebūkim bailūs, juk sakoma: "bijai vilko, neik į mišką", kitur po miškus ir meškos slankioja, bet kurie eina, tie būna ir pasiruošią galimiems susitikimams.
Zigzaueris 2009-10-09 17:43
gerai Arns sako.Cia jau ispindejimas prasidejo,kai zmones miske esanciai gyvunais nepatenkinti.Kai meskos zmones miskuose sudrasko,tai mesku nepuolai naikint.Tik cia forumuose labai protingi visi "issprogdinkim stumbrus".Tai sekmes juos naikinant,dziaugtumetes,kad nors tiek Lietuvoj yra....O ukininkai tegu draudziasi ir nebus problemu..
Azuolas 2009-10-09 17:47
Galėtų skirti pinigų bent jau tvorom pastatyti aplink laukus.
EXE 2009-10-09 19:32
Jei tryptu mano laukus - saudyciau ir skanu saslyka valgyciau... O siaip valstybe nors tvora kokia pasirupintu
vitaltrix 2009-10-09 19:33
Tau su galva viskas gerai ? Jeigu čia juokas,tai labai nevykęs.O jei rimtai-geriau visai patylėtum,nes tai tik parodo tavo proto ir moralės lygį.Nors pagal tavo daugumą komentarų matosi kad moralės pas tave nėra nė lašo. SU TOKIU POŽIŪRIU ŠIAME PORTALE TAU NE VIETA !!!
EXE 2009-10-09 19:36
kiesza 2009-10-09 19:44
Taigi jie trypia paselius kas tau duona augina ?? ! ! ! kai pats needes busi pazesiu kas tada svarbiau bus ar karves kaskokios ateives ar pacio skrandis..
MarkizasBarabasas 2009-10-09 19:59
Arns, visiškai neteisingai mastai. 1) Vilkus ir meškas su šernais galima medžioti - jų populiacija yra nuolatos kontroliuojama medžiotojų burelių (pats dažnai dalyvauju medžioklėse, tad žinau kokia yra ten sistema). Su šernais dažnai būna net taip, kad ūkininkai skambina medžiotojams ir sako, kad jų laukus siaučia šernai, kad medžiotojai juos pravaikytų. 2) STUMBRO MEDŽIOTI NEGALIMA. Šita situacija yra tokia pati kaip kad ateina į tavo namus koks valkata, pavalgo pasikrapšto po tavo piniginę, pasiima teliką ir išeina. Ir tu jam NIEKO NEGALI PADARYTI, nes mat jis yra nuskriaustas gyvenimo. Sakot valio stumbrui! Aišku, kad valio - didingas žvėris... Bet reikia jausti saiką. Jei jūsų bulves graužia kolorado vabalai, tai jie jau kenkėjai, o vat stumbras tai "Gyva traša"... Absurdas.
meslinukas 2009-10-09 20:02
šiaip... jo, galėtų tvoras kokias pastatyti... o ar negalima jiem iš guminių pilti?... gautų po pora kulkų, atprastų manau...
vitaltrix 2009-10-09 20:43
Nesu joks žaliasis,esu už protingą kontrolę.Ūkininkai žino kad sėja tose vietose kur lankosi stumbrai,ir nesiima jokių priemonių kad apsaugotų savo pasėlius.Tokiu atveju tai jau jų pačių problema o ne laukinių gyvūnų,bent jau apdraustų savo laukus ar pašaudytų guminėmis kulkomis ar kitaip pagąsdintų,tada ir stumbrai ten neitų. O pagal jūsų nuomone,tai panašu kad reikia naikinti viską kas nepatogu ar trukdo žmogui.Ir nesimato kad badautumėt dėl stumbrų kaltės,nes tuomet čia nerašinėtumėte.
Zigzaueris 2009-10-09 20:49
Paziurejus i grudu supirkimo kainas siemet tikrai neatrodo,kad ju truksta,tad maziau tu cia svaik...
EXE 2009-10-09 21:02
Arns 2009-10-09 21:10
Bet esmė tame, jog kai kur jų privisę daugiau, o kitur mažiau. Pats esu iš to krašto kur skundžiamasi vilkais, ta puikiai žinau problemas, o jos tokios, kad medžioti reikia staigiai arba nelegaliai, nes vilkams yra kvotos, ir labai nedidelės. Vienur tai apsaugo vilkus nuo išnykimo, kitur, jų tiesiog per daug ir vilkiukus pradeda treniruoti ant karvių, eriukų, užuot ieškoję miškuose. Stumbro medžioti negalima, bet apvalius metus negali medžioti ir elnių, briedžių, tad jei jie tave terorizuoja? Praeis kiek laiko ir bus pradėti medžioti stumbrai, vėl gi, bus kvota.
marazas 2009-10-09 22:48
Kodėl reik kažką naikinti? Tegu patys apsitveria tvoras, jeigu kažkam trukdo. Ir šiaip, reik turėt omeny, kad jeigu naikinsim kiekvieną nepatinkantį gyvūną, tai patys sau išsikasim duobę. Pavyzdžių pasaulyje yra begalė ir čia nesiplėsiu. O man džiugu, kad vėl atsirado Stumbrų Lietuvoje.
MarkizasBarabasas 2009-10-09 23:02
Džiaugtis, kad jie vėl veisiasi tai reikia, tikrai reikia. Bet sakyti, kad gamta gali tave laisvai terorizuoti ir tu turi nuo jos gintis jos nesužeisdamas.. Pamegink apsiginti prieš peilį nesužalodamas jo valdytojo.. Kai aš treniravausi manęs to nemokino, mokino išgyventi. Tokios gatvės - tokia gamta. Nesu visiškas miestietis, man patinka gamta, o stumbras man asmeniškai tai išvis nerealus žvėris, kaip ir vilkai, bet kai jis sunaikina tavo pragyvenimo šaltinį tada tavo nuomonė keičiasi.. Lietuva darosi labai tolerantiška viskam. Ypač tam kas jos neliečia, ar ne? Pedofilų nėra, kol neiškyla skandalas - tada ieško kaltų, smurto prieš vaikus nėra, kol neatsiranda kokio didelio pono sunaus kurį sulupa kaimynai už jo pasipūtimą - tada atsiranda skandalas didelis kaip muilo burbulas, policija dirba puikiai ir atsakingai, tol kol moteris prašanti apsaugos buvo nušauta (šiandienos L Ryto straipsnis), gyvatės yra nuostabūs ramūs naminiai gyvūnai, kol neįkanda vaikui - tada jos tampa blogiau už marą, visi rotfeileriai geri - tol kol neperkanda gerklės kaimyno vaikui - tada skandalas ir jie blogi..... Lauksim kol stumbras sutrys kokią bobutę ar vaikinuką kuris bandys išsaugoti savo pragyvenimo šaltinį? Gal tai ir nėra agresyvus gyvūnas, bet puikiai žinote, kad gyvūnai, kaip ir žmonės - nenuspėjami ir nepastovūs. Bus prasta diena - ir žiūrėsim kaip stumbras ragais glosto žmones...
immortallt 2009-10-10 02:32
markizai, pirma gyvunai laukiniai niekada nepuola zmoniu neisprovokuoti antra, ka raso ziniasklaida, tai dabar jau neverta kreipti demesio, nes faktai ojojoj kaip kraipomi... trecia, jei naikinti visus gyvunus kurie trukdo, tai liks sterilus pasaulis ir tada amen. Aisku negerai, kad stumbrai istrypia, bet reikia aptverti eletriniu piemeniu pamiske, manau tam butu galima gauti pinigu ir is ES strukturiniu fondu, ir jie neitu i ukininku zemes. beje markizai, turbut norejai pasakyt rotveileriai ? Nes rotfeleriai nesikandzioja Bent jau kol kas negirdejau kad kandziotus... Tik kad pasaulio finansus valdo smescioja samokslo teorijos P.S. Kiesza, kiek tau ? 14 ? Nes pagal tavo poziuri, tai ne daugiau. Jei tu man trukdai, tai ir tave issprogdint ?
Zigzaueris 2009-10-10 10:05
nu jo,kieszha,tai tikrai pakart reiktu.labai nervina jo idiotiski komentarai.Kas gi darytus jaigu visi taip pradetu,ane? Dar pagalvojau...ir kaimynas anksti masina kaitina po langais,blin ir jo reiktu nusikratyt-miegot neduoda.
geruks 2009-10-10 10:59
EXE "BEJA asiliuk jie ten seja nes TEN GYVENA ir ten JU ZEME! o ne seip rado zemes gabala kazjur ir sako - O davai cia pasejam rugiu! O TIE stumbrai sumauti, arsirado visai nesenai ir jie yra atvykeliai "nelegalai" ir ramybes drumstejai..." Kas čia atvykėliai ir kas čia asilas?Nereikia pamiršt,kad jie čia gyveno dar prieš mus.Mes čia svečiai.Tad gal ir elkimės kaip svečiai. Nemokam gyvent kaip šeimininkai.Tas mūsų šeimininkavimas kaip skersas kaulas gerklėj.Nei nuryt,nei išspjaut.