Kas nutiko visuotiniam atšilimui?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2009-10-12 14:15
kazkaip visi pamirso, kad klimatas zemeje keicia pastoviai, niekada nera stabilaus klimato, nuo tropinio iki arktino klimato.
Kristijonas 2009-10-12 16:15
Na va. Man patinkanti tema, kuria galiu ilgai diskutuot. Aš asmeniškai manau, kad visas tas "globalinis atšilimas" yra tiesiog labai švelni teroro priemonė: bijančius, išsigandusius žmones daug lengviau kontroliuot. Beje, neišsigąskit žodžio teroras. Aš nekalbu apie Bin Ladeną ir jo šutvę. Aš kalbu apie terorą, kaip valdymo priemonę (besidomintys istorija supras ). Mano nuomonė tokia, nes kiek teko girdėt apie visus tuos "Didžiojo aštuoneto" ir panašius, aukščiausių ponų ir galingiausių valstybių pareigūnų suvažiavimus, tai visur minima globalinis atšilimas ir jo stabdymas. Ogi kiek visokiausių sutarčių dėl CO2 ir kitų dujų išmetimo kvotų pasirašyta? Turbūt ir visos klasės mokinių rankų neužtektų suskaičiuot. Esmė tame, kad niekas jų nesilaiko ir neverčia vieni kitų laikytis, nes nors tų sutarčių tekstai ir skamba gražiai, bet yra visiems nenaudingi. Ir išvis, kas mes tokie, kad įsivaizduojam esą tokie GALINGI, jog visą planetą galime paveikti ir net jei kažkokį "pavojų" sukelti? Juk Žemėj teko iškentėti milijonus metų ugnikalnių išsiveržimų, nesuskaičiuojamą galybę asteroidų smūgių ar net galų gale magnetinių polių apsivertimą. Bet štai kažkokie niekingi žmogeliūkščiai mat kelia pavoju. NIEKINGA! Vienintelis pavojus yra iškilęs mums, žmonėms. Bet paklauskim savęs: ar mes greičiau nesusinaikinsim patys vieni kitų, negu spėsim pakeist Žemę iki mums negyvenamos dykynės? Ir vienas man labai patinkantis faktas, kuris gali atremti praktiškai bet kokį kiotistų teiginį: vieno vidutinio ugnikalnio išsiveržimo metu į atmosferą išmetama tiek pat šiltnamio efektą sukeliančių dujų, kiek VISA žmonija išmeta (dabar tiksliai nepamenu) per šiek tiek mažiau nei 10 metų (8???). Tad per metus žmogaus išmetamos dujos sudaro niekingą procento (!!!) dalį: ~0,2% (vėlgi tiksliai nepamenu).
Tir4elis 2009-10-12 17:41
Kristijonai, daug kur su tavim sutinku . Bet pasakyk tu man, kas kiek metu drioksteli tikrai rimtas ir piktas ugnikalnis? Aišku vulkaninių reiškinių yra pastoviai, bet kalbu apie tikrai piktus CO2 "gamintojus". Kitas dalykas, ko tikrai nesuprantu, kokio velnio visada rėkiama apie CO2? Negi męs vien tik CO2 į gamtą varom? O kur visas Frankenšteiniškas kokteiliukas iš kitų, pačių įvairiausių dujų? Jau senai reikia ką nors daryt su WW2 nuodais, kurių pilna Baltijos jūra primėtyta, o visur tik CO2 girdisi.. Taip pat sėkmingai pamirštama, kad Vandenynuose tikros šiukšlių salos jau susidarę po n kvadratinių kilometrų. O visa valdžia apie CO2.. Kas dėl gamtos, tai kaip nesenai pastebėjo vienas pažįstamas mokslininkas, Atšilimai ir atšalimai tikrai kartojasi. Bet pastarasis saulės intensyvumo sumažėjimas kažko jau per ilgai užsitesė. Kas bus kai parsiras į "normalias vėžes"? Nereiktu saulės nurašyt, praeito amžiaus pradžioje net telegrafas streikavo nuo jos aktyvumo . Kas gali paneigt, kad tai nepasikartos? Tuo labiau, po užsitęsusio "miego" ? O tie visi dokumentiniai apie pasipelnymus.. Bla, bla, bla sakyčiau. Kas gi nedaro biznio iš to, iš ko gali? Gali įdėja būt kokia tik nori, jei verslo žmonės pamatys naudą, iškreips taip kaip jiems reikia ir bus pinigų. Oponentai pervers savaip, paleis reklamą kelis faktus kaišiodami ir vėlgi. Kažkas pasidarys pinigų, galbūt pasididins įtakos. Taigi, visa tai tikrai terorizmas. Tik legalus . Tačiau esmė nuo to nesikeičia.
Julius 2009-10-12 17:57
Aš asmeniškai manau, kad problema netgi ne dujose, o pačiuose žmonėse. Planeta tiesiog nebepakelia tokios populiacijos. Apie tai netgi rašiau dar prieš 9 metus: http://silver.ring.lt/
Tir4elis 2009-10-13 10:20
Labai teisingai pasakyta . Šiaip priminei palyginimą apie varlę. Į karštą vandenį įmetė varlę, ji iššoko. Juk nemalonu sėdėt ten kur per karšta. Paskui įmetė į jai įprastos temperatūros vandenį ir ėmė jį po truputį šildyt. Varlė vis tupėjo ir tupėjo, kol nuo karščio padvėsė. Nepajuto kada jai pasidarė pavojinga būt tame inde. Taip ir čia. Jei poveikis vyksta iš lėto, jį labai sunku pastebėt ir reaguot kaip pridera. Viskas atrodo kaip visada, net tada kai jau daryt kone per vėlu ką nors.
Valkata 2009-10-13 13:00
Kalbi Goerge Carlin'o žodžiais. Ir jis velniškai teisus Žmonės nesugeba pasirūpinti patys savim, o galvoja kad sugebės "išgelbėt" planetą (nuo ko?). Kiekvienam savo galva mąstančiam individui ir taip aišku kad planetos gelbėjimas yra tik dar vienas žmonių durninimas, kad kažkas susikrautų dar didesnius turtus.
HiTech 2009-10-14 08:17
Nebuk toks tikras http://www.lrytas.lt/-12554924801253555 ... ildyta.htm
Tir4elis 2009-10-14 16:54
Planetos gelbėjimas gal per stambus užmojis, geriau išgelbėt žmones nuo jų pačių kvailumo pasekmių. Užtenka paskaityt (geriau nesusijusius šaltinius), kas vyksta ir į ką nekreipiama dėmesio tada tikraiišgaruoja visos mintys, kad viskas natūralu, viskas gerai. Dauguma čia esančių per jauni prisimint tuos laikus, kada berti ant daržovių visokią chemiją storu sluoksniu buvo natūralus ir skatintinas dalykas. Tai buvo tiesiog civilizacijos ir "Didžiosios Tėvynės" mokslo pasiekimų pripažinimas. Kas gavosi? Nuodų pilna visur, nuniokota gamta ir krūva valdžiažmogių baksnojančių pirštais vieni į kitus arba dar geriau į tai kas buvo. Kokio velnio išgirtieji europiečiai pas mus savo fermas ir t.t. perkėlinėja? Ogi, kad namie tiek prisidirbo, kad vietiniai žmonės pagaliau praregėjo, kad yra nuodijami ir iš gamtos tik prisiminimai telieka. O pas mus dar per mažai supratimo, kada mus paprasčiausiai panaudoja savo tikslams. Aišku, lengva sėdėt prie kompiuterio, naršyt internete ir kartkartėm nulėkus Maximon sakyt kaip viskas puiku ir gerai. Kaip pikti dėdės "durnina" žmones dėl planetos likimo. Pakeliaukit nors kiek, ne automobiliu, nuspaudę akseleratorių iki dugno. O pasibūnant nematytose vietose, nepatingėkit kuprinės užsidėt dažniau, pakalbėkit su žmonėmis. Tas pat pasakytina ir apie keliavimą kitais kraštais. Tada paskaitykit kas kalbama visose "barikadų" pusėse. Daugiau mokslininkų, o ne papirktų demagogų visose pusėse darbų pastudijuokit. Gal tada pamatysit, kad nėra viskas taip Balta - Juoda.
Julius 2009-10-15 09:43
Žmonija apskritai pasukusi kokiu tai akligatviu. Prigaminama daugybė nereikalingų daiktų, tam naudojami resursai. Ir vis stengiamasi tą gamybą didinti - dėl pinigų. O juk žmogui iš tikro reikia visai nedaug. Kam jam namas su 20 kambarių? Arba mašina su 300AJ varikliu? Tik tuštybei patenkinti.
PrjctCore 2009-10-15 11:02
juliau - man mashina su 300AG pats tas na del 20 kambariu sutinku shiaip kas del zhemes - tai zmones jos nesunaikins, mes tik save ishnaikinsim - planeta liks, taip kad pergyventi nera chia ko. kas del laiko - uzhtruks dar 2-3 o gal ir daugiau shimtmechiu nebent tikit fantazijom kaip 2012 ar day after tomorrow. jei dabar nebus surastas "nemirtingumo aleksyras" tuomet nei vienam ish musu neteks zhiureti i ta zmonijos susinaikinima... taip kad ash vis dar uzh 300AG mashinas
Julius 2009-10-15 17:19
Na, į žvirblius galima šaudyti ne tik iš ragatkės, iš patrankos irgi.
rimasD 2009-10-15 19:31
Žiūrėjau aš tą filmą"Vienos apgaulės istorija, arba globalinis atšilimas". Trumpai tariant, M. Tečer, norėdama apsisaugoti nuo SSSR diktato dujų eksporte, nutarė vystyti atominę energetiką, ir užsakė mokslininkams tyrimus, kurie įrodytų, kad CO2 išmetimas kenkia visai žemei. Aišku, mokslininkai ėmė kurti visokius modelius, su daugybe nežinomų parametrų, tarkim, kiek jūrų planktonas sugeria CO2, ir kiek jis sugers, jei vandenyno temperatūra kiek pakils. Čia kompiuterinis modelis gali nuprognozuoti nuo didžiulio atšilimo, iki naujo ledynmečio. Be to, tai tapo sensacija žurnalistams, kurie iš to duoną valgo, ir visą pasaulį apkeliavo vaizdai, kaip tirpsta, ir griūna jūron ledynai. Tai tapo madinga tema. Vienas užsienio mokslininkas pasakė apytikriai taip: Jei aš norėčiau parašyti straipsnį, arba disertaciją tema " Rusijos voverės", aš negaučiau pinigų. Tačiau, jei rašyčiau" Rusijos voverių įtaka globaliniam atšilimui", pinigai atsirastų. Negalima iš kelių ar keliolikos metų spręsti klimatas šyla ar šala. Galima pasiieškoti internete staipsnių apie klimatą. Galima susirasti, kad buvo labai šaltų žiemų, kad Baltijos jūra užšaldavo, ir galima buvo pėsčiomis nueiti į Švediją ar Daniją, tačiau buvo ir rekordiškai karštos vasaros, kai temperatūra viršydavo 42C. Reikia turėti geroką dozę skepticizmo, o ne iškart tikėti naujai pasirodžiusiais straipsniais. Kažkodėl man atrodo, kad ir šis filmas užsakytas. Mažų naftos kainų išdavoje, man vaidenasi naftos kompanijų kyšančios ausys.Tiesa, galbūt, kažkur per vidurį. O dėl nuolatinio šiukšlinimo, ir teršimo, aš pilnai sutinku su Julium.