Gydytojai ir šarlatanai - viename katile

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Julius 2009-10-13 11:22
Nuo durnumo vaistų nėra. O šarlatanams moka tie, kurie turi spragų išsilavinime. Blgas mokymasis mokykloje atsiliepia pensijos sulaukus.
lape 2009-10-13 11:26
Medicina yra verslas, ir jo tikslas - pinigai, o ne sveikata. Ir kaip kiekvienam verslui, jai reikia klientų - kuo daugiau tuo geriau. Jeigu medikam mokėtu už sveikus žmones, tai ir šarlatanai dingtu.
Mitas 2009-10-13 11:50
Na realybėje yra truputėlį kitaip. Jeigu man yra blogai, aš nueisiu pas kokį tai gydytoją (nesvarbu - tradicinės ar alternatyvios medicinos), ir jei jis man padarys kažką, nuo ko man bus geriau - valio, pas tą žmogų aš ir toliau lankysiuosi, ir man nerūpi ar jo metodai moksliškai įrodyti, ar ne. Svarbu ne tai, kas įrodyta, o tai, koks rezultatas. Galbūt aš liausiuosi pas tą gydytoją lankytis tik tada, kai jis man padarys kažką, nuo ko man bus blogiau. Ir tai nieko bendro neturi su tuo ar aš išsilavinęs, ar ne; išmanau mediciniškai tuos dalykus ar ne. Kai žmogų rimtai sukabina, tai jam jau nerūpi, kurie šarlatanai, o kurie - ne, jis kreipiasi visur, kur įmanoma, kad tik kažkas jam padėtų.
bmk1245 2009-10-13 13:24
Prieš kreipiantis į visokius healer'ius reiktų pasidomėti pasekmėmis. Konkretūs pavyzdžiai: . Linkiu nesirgti, o jeigu jau ligos "pričiupo" - nepakliūti tokiems perėjūnams į nagus.
Tornmentor 2009-10-13 13:25
Nors ir esu gamtos mylėtojas ir dažnai agituoju už homeopatinius vaistus (žoleles, mikstūrėles, tepaliukus ir .t.t), tačiau mano manymu tai padeda išlikti sveikam, o ne pasveikti. Jei jau susirgai, tai daugiau šansų tau padėti turi sintetiniai vaistai iš vaistinių. Tiek homeopatiniai, tiek sintetiniai vaistai yra veiksmingi, tačiau skirtingose srityse. Homeopatiniai - prevencijai, o sintetiniai - gydymui. Ką manot?
Plikas 2009-10-13 14:12
Tornmentor 2009-10-13 15:22
Oi, atsiprašau, turėjau omeny fitoterapiją - susimaišė sąvokos
blizzard 2009-10-13 15:26
kad visokiu zmoniu yra, yra zmoniu kurie elergiski sintetiniams vaistams.. p.s. blogais remiamntis galima suzinot kad 2012 metais pasaulio pabaiga bus.. tai kad nepulciau remtis vienu saltiniu... ir dar neaisku ar tas saltinis tikslus..
Azuolas 2009-10-13 15:32
Dažnai alternatyvi medicina yra taip išvystę savo psichologinius metodus, kad nepasveikimo atveju žmonės retai kaltina alternatyvią mediciną. kaltina savo per mažą tikėjimą, ar kokie "dievo keliai nežinomi" ar dar kažkas nesąmoningo. Tačiau, kai nepavyksta normaliam gydytojui tai ohoho kaip pradeda juodinti.
Azuolas 2009-10-13 15:35
Ir dar, alternatyvi medicina yra ne tai, kad konkuruojanti, bet tokiuose valstybėse, kaip lietuva, kartais sugeba įsismelkti kartu. homeopatiniai vaistai parduodami ne tikvaistinėse, bet juos kartais ir paskiria gydytojai (!). Reikėtų visų pirma pradėti nuo šitų nesusipratimų, o paskui imtis kitos alternatyvios medicinos.
Azuolas 2009-10-13 15:42
Gerai pastebėta, kad Kai žmogui blogai, tai jam mažai kas rūpi. Todėl ir lengva labai tokiais pasinaudoti... Šarlatanai labai dažnai sukuria iliuziją, kad "padarė kažką nuo ko gerai", tačiau ištiesų visai nepagydo.
Plikas 2009-10-13 17:35
(Spėju, kad čia adresuota man) Kaip supratau wikipedijos nelaikai patikimu šaltiniu. O ką manai apie ten pateiktas nuorodas į kitus šaltinius (yra ir remiančių, ir oponuojančių homeopatiją)?
Azuolas 2009-10-13 18:14
Jei wikipedija nepatikimas šaltinis, tai sužinoti, jog homeopatija nėra fitoterapija galima tiesiog atsivertus žodyną ir ten pasiskaityti ką kas reiškia... Jei labai tingite tą daryti, galiu ir papastinti: Pirmas žodis homeo reiškia "panašus", todėl, kad homeopatijos pirncipas paremtas gydytis tuo, kuo sergi. Ta prasme ieškoma medžiagų, kurios neva tai sukelia tokius pačius simptomus ir tada jas skiedžia ir gydo mažom dozėm. Tai yra dviguba nesąmonė, nes : 1. neaišku ar tos "panašios" medžiagos tikrai gydo. (pvz vaistams nuo depresijos naudojamos kabargos lytinės liaukos) 2. Praskiedžiama tokiu laipsniu, kad tų medžiagų apskritai sunku atasti net molekulę Keista, kad yra žmonių, kurie tiki šio "vaisto" veiksmingumu, bet dar keisčiau, jog daugelis žmonių kažkodėl mano, jog ten visokios žolelės...
bmk1245 2009-10-13 19:22
Geriausias vaistas nuo nemigos - "stipriai" praskiesta kava (koks žiupsnis baseinui vandens) Pikčiausia - kai tėvai pradeda eksperimentuoti su vaikais. Kai suaugęs glušas kojas pakrato ar lieka luošas nuo visokių "alternatyvų" - bala nematė, pats durnas, bet kai penkiametis bamblys miršta dėl tėvų noro užsiimti alternatyviomis praktikomis, tai jau... be žodžių
Nerkashis 2009-10-16 21:12
Sirgau bronchine astma apie 5-6 metus. Kaip alternatyva įstojau muzikalkėn (daktarų pasiūlymas). Baigiau saksofono specialybę. Kartą su tėvais nuvarėm pas ekstrasensą (ar kaip jie vadinas). Tas pamaskatavo prieš mane, nieko konkretaus nepasakė, apart kad išvalė mano energetinį lauką Bet po šio vizito (aišku ne už dyką) nebeliko jokių astmos priepolių. Inhaliatoriai buvo išmesti tą pačią dieną. Žinoma netikiu ekstrasensais ir pan. dalykais. Tačiau tuo metu buvau jaunas ir kvailas. Galbūt tai buvo įtaiga, galbūt muzikalkė mačijo, bet kažkas iš tų padėjo.
kionig 2009-10-16 23:09
Vienintelis issigelbejimas is to rato yra, kaip kada teko lankyti ligonineje ar poliklinikoje, buna iskabinta informacija is istatymu straipsniu ir kiek pamenu, ten parasyta, jog pats pilietis turi saugoti savo sveikata, zinoma is to seka mintis, kad gyventu sveikai. Bet nei vienas nera 100% apsaugotas nuo kokiu tai ligu.