Rastos dar 32 planetos  (2)

Astronomai paskelbė apie naują ne Saulės sistemoje esančių planetų „laimikį“, kuris žinomų egzoplanetų skaičių padidino iki daugiau nei 400.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

32 planetų, apie kurias praneša astronomai, dydis svyruoja nuo penkiskart tokio kaip Žemė iki dešimtkart tokio kaip Jupiteris, skelbia BBC. Jos buvo aptiktos naudojantis 3,6 metro skersmens teleskopu observatorijoje Čilėje.

Atradimas įdomus tuo, jog juo remiantis galima daryti prielaidą, kad nedidelės masės planetų mūsų galaktikoje gali būti daug. „Dabar žinome, kad bent 40 proc. Saulės tipo žvaigždžių susiję su santykinai nedidelės masės planetomis. Tai labai svarbu, nes reiškia, kad nedidelės masės planetų iš esmės yra visur“, – aiškino Stephane`as Udry`is iš Ženevos universiteto

„Įdomu tai, kad modeliuose tai prognozuojama ir mes tai iš tiesų aptinkame. Dar daugiau, modeliuose prognozuojama, kad turėtų būti dar daugiau mažesnės masės planetų – tokių kaip Žemė“, – pridūrė jis.

Nedidelės masės egzoplanetos yra sunkiai aptinkamos. Pastarieji atradimai padaryti naudojantis itin jautriu spektrometru, su kuriuo buvo apdorotos gautos nuotraukos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: