Susirūpinta Lietuvoje nevaldomai augančia bebrų populiacija  (12)

Nuo bebrų krečiamų eibių kenčiančio Rokiškio valdžia nuolat gausėjančių graužikų savivalę bando žaboti premijoms skyrusi dešimtis tūkstančių litų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš skurdaus biudžeto valdininkai, tikėdamiesi apsisaugoti nuo potvynių ir kitų nelaimių, atseikėjo 32 tūkst. litų premijoms medžiotojams, kuriems bebrai iki šiol visai nerūpėjo, rašo „Lietuvos žinios“.

Anot Rokiškio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriui vadovaujančio Aniceto Kačinsko, rajono valdžią pasiekia labai daug žemdirbių ir miškų savininkų skundų apie užlietus pasėlius, pelkėmis paverstas pievas. Ne mažiau skundžiasi ir melioratoriai – jų įrenginius bebrai niokoja vieną po kito.

Šį pavasarį buvo kilęs vadinamasis dyzelino skandalas, kai aštriadančiams gyvūnams pragraužus žarną, vagys buvo prisijungę prie produktotiekio ir taip grobė degalus.

Kiekvienas iš 18 rajono medžiotojų klubų įsipareigojo sumedžioti bent po 30 bebrų, tačiau A. Kačinskas svarsto, jog „bebrai – labai atkaklūs gyvūnai“. „Sykį nemenką jų užtvanką man teko ardyti net devynis kartus“, teigė jis.

Aplinkos ministerija patvirtina, kad bebrų Lietuvoje itin gausėja, dabar jų yra per 100 tūkst.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: