Viso gyvenimo skrydis: ar pasiektume „pasaulio kraštą“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iusegun 2009-10-22 12:29
fiziskai ziurint (per akis, ziuronus, teleskopus) gal ir taip. bet man uztenka mastyti siuo momentu, todel as zinau, kad yra dabartis
GM 2009-10-22 14:45
Geriau galvotų kaip išlenkti erdvę, tada nereiktų šviesos greičio pasiekti Visatos toliams.
lgtech 2009-10-22 16:05
Fantastika ir lieka fantastika, reikia faktu, o ne sapalioniu.
Popasz 2009-10-22 18:49
Teisingai, ir aš taip manau, jog dabartis neegzistuoja, tai ką šiuo metu matome ir girdime, yra praeitis dėl priežasčių išvardintų DJKA poste. Taip pat, net tai ką mąstome yra praeitis, kadangi smegenų dalys yra skirtinguose ervės taškuose, todėl reikia labai mažo (salyginai) laiko tarpo, kad visos dalys susišnekėtų. Jei reikia tarpo, vadinasi yra ir vėlavimas, o tai jau praeitis.
AdutisTM 2009-10-22 19:05
Dar Zemeje esanciu (nepaleistu) GPS palydovu laikrodziai "tiksi" leciau tam, kad orbitoje butu kompensuojamas laiko greicio pokytis... Nors ten veikia du veiksniai: laiko suletejimas del greicio ir laiko pagreitejimas del mazesnes gravitacijos. Prie to pacio, idomus faktas tas, kad juros lygyje laikas asigalyje ir pusiaujyje eina tuo paciu greiciu (gravitacijos skirtumas (del zemes plokstumo) kompensuoja linijinio greicio pusiaujyje efekta).
femto 2009-10-22 20:42
Jus bent mastot , ka rasot mokslu daktarai?? Jums net truksta elementariu ziniu apie fizika , o rasat vos ne mokslinius straipsnius? Kai kuriems siulau ideti savo post'us i "Nature Physics" zurnala.Posakis: Jei nezinai -nerasyk.
DJKA 2009-10-22 20:55
Ponaiti, čia yra atvira diskusija, galima ir pafilosofuoti ir pafantazuoti, ne spaudai ir ne rimtiems mokslininkams darbą gi rašom... būtent is tokių diskusijų gal būt kažkam gims geniali idėja ar pan., nes geriau jau kažką diskutuoti nei vienam sėdėti kamputyje ir tyliai (arba garsiai) mastyti. Reikia dalintis tai ką žinai ar bent jau manai kad žinai, nuo to niekam blogiau nebus IMHO. ~NO OFFENCE~
DJKA 2009-10-22 21:31
Jei pavyktų viršyti c, tai su laiku galėtų būti tokie 3 variantai: a) laiko tėkmė ir toliau būtų visiškai sustojusi b) laiko tėkmė pradėtų eiti į priešingą pusę, tokiu atveju gaunam kažką pan. į laiko mašiną, matytumėm praeitį (kaip su ateitim???) c) laiko tėkmė vėl pradeda greitėti į 'normalią' pusę Deja, deja, mūsų mokslas to niekaip kol kas negali nei paneigti nei patvirtinti, neturim galimybių atlikti tokius eksperimentus. Bet blogiausia yra tai, kad niekas iš tikro nežino kas yra laikas, šviesa(ir iš vis-elektromagnetinės bangos), visi mūsų moksliniai išvedžiojimai, teorijos-tai kaip ėjimas naktį tamsiu labirintu užrištomis ir užmerktomis akimis... Neturint tikslaus supratimo apie fundamentalius dalykus,labai sudėtinga eiti tolyn kai nėra į ką atsiremti.
iusegun 2009-10-22 22:02
kas nezino kas yra laikas siulau paziureti: http://www.youtube.com/watch?v=4u-j-Oeurwo
DJKA 2009-10-22 22:14
Dabar jau po truputį pradedu suprasti KAS YRA LAIKAS !
Borland 2009-10-22 23:17
taip rimtai nuseiteikes sakau pazesiu, tai poto zvengiau kiek galejau ;D
DJKA 2009-10-22 23:33
O tai ką nori pasakyti - buvo nerimta???!
rimka 2009-10-23 00:35
dar lengvas pamastymas apie kura, kazkas sake turetu buti kaloringas, pvz antimaterija. dabar galim prsiminti ir ta dalyka kad prie sviesos greicio, pasidaro vis sunkiau greitetis, stipriai didetu erdvelaivio mase, bet greitis tik vos keistusi. kinetines energijos pasidaro tiek daug, kad ji netgi pradeda tureti mase. jeigu svaigstam toliau, tai tarkim turim gera (milziniska) gabala antimaterijos, ir kazkaip sugebam ja 100% versti i kinetine energija, vnz variklis ja pilnai isnaudoja varymui, taigi gaunasi kad greitejant visdelto erdvelaivio mase islieka pastovi, tik kad kuras virsta i energja, i jos kieki pagal mase. taigi erdvelaivio m=const kai eff=100% jeigu eff<100% tai mase visdelto mazetu. kitais atvejais tai negalioja, kai energija greitejanciam kunui yra suteikiama is isores, tada jo mase dideja.
Lauris84 2009-10-23 01:13
na gaila kad mano labai siauros zinios sia tematika, bet man kilo viena mintis del ko, galbut si kelione negaletu ivykti per viena zmogaus gyvenimo kadencija.. na jei teisingai atsimenu tai buvo mineta kad reiketu 30 metu pasiekti 99% sviesos greiciui.. taigi nelabai supratau ar per tuos 30 metu iki sio greicio pasiekimo ivyksta zymus laiko suletejimas kurio deka mes pasiekiam pasaulio krasta, ar turime gana ilga laika skristi c greiciu.. na tarkime, pasiekeme c greiti, skrendam skrendam, parasiutu neisskleisi, panasu kad stabdyti reiktu dar tiek pat laiko, tai mano suvokimu gaunasi kad pasiekus c greiti lyg ir jau reiktu pradeti galvoti kad stabdyti reiktu... tai vien tik stabdziui reikia kiek laiko, o kur dar apsisukti, isibegeti ir vel sustoti.. taip kad be konkretaus visatos zemelapio nelabai ir ka nuveiksi su tokia skraidykle...
T 2009-10-23 07:50
Kas netiki, kad kuo greičiau judant tuo lėčiau eina laikas, galiu pasakyti, kad tuo klausimu jau yra ne vienas eksperimentas padarytas. Paprasčiausiai į lėktuvą įdedamas super tikslus laikrodis ir lėktuvas apskrenda žemę. Paskui sulyginami duomenys. Gaudavosi su paklaida, bet laikrodis atlikdavo.
DJKA 2009-10-23 09:32
Tikim tikim ! , bet dar įdomiau būtų atlikti panašų eksperimentą su ilgiu ir svoriu, ar jie iš tiesų kinta? Bet kaip?
T 2009-10-23 10:38
Kas su svoriu, tai eksperimentą dar lengviau padaryti, paprasčiausiai paimi 1 kg svarstį ir iš visų jėgų meti į svarstykles, kurios kabo ant sienos. Manau daugiau parodys negu 1 kg. O jei iš pistoleto iššauti su kelių dešimčių gramų šovinių, tai ... O kas dėl mažėjimo, tai nežinau kaip buitiškai patikrinti. Gal tiesiog, kai didėja svoris didėja ir gravitacija, o ji sutraukia daiktą. Sakykim kaip Juodoji skylė. Beje, jos aplinkinių žvaigždžių atžvilgiu iš vis stovi, nors jų masės didelės. Kažkaip mokslininkai sugebėjo apskaičiuoti, kad visatos amžius 14 mlrd. metų, kai jos skersmuo kelis kartus didesnis negu 14 mlrd. šviesmečių. Tai reiškia, kad ji kadaise plėtėsi greičiau nei šviesos greitis, todėl kelionės greičiau nei šviesos greitis yra kaip ir įmanomos, tik kas darysis su laiku ar mase neaišku.
rimka 2009-10-23 11:50
rimka 2009-10-23 11:53
gal gali placiau paaiskinti ka bendro turi gravitacija su laiku ?
fugslidy 2009-10-23 12:28
Kuo didesnė gravitacija t.y. kuo arčiau žemės esi, tuo lėčiau laikas eina. Jei tu stovėsi ant žemės, o tavo draugas gers arbatą televizijos bokšte, tai tavo draugui laikas eis greičiau negu tau. Aišku labai labai nežymiai, bet greičiau. Pirmų GPS palydovų laikrodžius veliau todėl ir gavo persukti, nes iš pradžių neapskaičiavo(o gal tada dar ir nežinojo?) kad kosmose laikas greičiau eina Tai vat, įdomus dalykas, tas laikas