Nauja dirbtinio apvaisinimo technologija patrigubina pastojimo tikimybę  (4)

Nauja dirbtinio apvaisinimo technologija patrigubina pastojimo tikimybę ir sumažina Dauno sindromo riziką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų mokslininkai pranešė sėkmingai atlikę naujos dirbtinio apvaisinimo technologijos bandymus, kuri suteiks vilties milijonams moterų, praneša dailymail.co.uk.

Mokslininkai išbandė embrionų atrankos metodą, kuris padidins apvaisinimo galimybę. Daganas Wellsas iš Oksfordo universiteto, mokslininkas, atlikęs bandymą sakė, kad rezultatai tiesiog „stulbinantys“.

Embrionai buvo sėkmingai implantuoti dviems trečdaliams moterų, iš kurių aštuoniasdešimt procentų sėkmingai susilaukė kūdikių. Tai rodo, jog ši nauja technologija yra tris kartus efektyvesnė nei kitos, taikomos Didžiojoje Britanijoje, kur tik ketvirtadalis dirbtinių apvaisinimo atvejų pasibaigia laimingu gimdymu.

Šiuo metu jau gimė 20 kūdikių, naudojantis šia nauja technologija, kuri atlieka chromosomų analizę. Mokslininkai nustatė, kad didžiausia nesėkmingo dirbtinio apvaisinimo priežastys yra nenormalus embrionų chromosomų skaičius arba todėl, kad embrionas nėra gerai implantuojamas.

Nauja atrankos technologija, vadinama lyginamąja genomos hibridizacija, leidžia gydytojams pašalinti ląsteles iš kelių dienų embriono. Tada paimtos ląstelės analizuojamos ir tik geriausi embrionai yra implantuojami į moters gimdą.

D.Wellsas sakė, kad ši nauja technologija itin padės vyresnio amžiaus moterims, trokštančioms susilaukti vaikų, nes jos turi didesnę riziką turėti kiaušinėlį su genetiniais defektais, kurie sukelia persileidimus. Taip pat technologija panaikina riziką susilaukti Dauno sindromu sergančio kūdikio.

Per bandymus 66 procentų moterų buvo sėkmingai apvaisinta, kai paprastai tik 28 procentai dirbtinio apvaisinimo atvejų būna sėkmingi. Tiesa ši technologija dvejais tūkstančiais svarų bus brangesnė nei įprasta.

(6)
(0)
(5)

Komentarai (4)