Baimę užuodžiantis prietaisas galėtų susekti teroristus  (7)

Tyrėjai tikisi, kad „baimės daviklis“ patikrinimo punktuose padės nustatyti pakenkti besirengiančius asmenis, rašoma britų dienraščio „The Telegraph“ interneto svetainėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teroristai, kurie planuoja užgrobimus ar žmogžudystes, narkotikų prekeiviai bei kiti nusikaltėliai paprastai jaučia baimę būti išaiškinti. Nors iš išorės jie galėtų atrodyti ramūs, organizmas išsiduoda kitais signalais.

Šiuo metu mokslininkų atliekami tyrimai dar yra ankstyvoje stadijoje, tačiau jų tikslas – sukurti „užuodžiančio“ prietaiso prototipą per dvejus ar trejus metus.

Įrodymų, kad baimės kvapas iš tiesų egzistuoja, pernai yra pateikę JAV mokslininkai, kurie analizavo dvidešimties pirmakarčių parašiutininkų pažastų išskyras. Tyrėjai taip pat nustatė, kad kiti asmenys nesąmoningai reaguoja į įsibaiminusio žmogaus prakaito kvapą.

Britų mokslininkai dabar planuoja sukurti atitinkamą saugumo sensorių sistemą.

Komandos vadovė, profesorė Tong Tun žurnalui „The Engineer“ sakė: „Iššūkis slypi specifinio chemikalo, kuris išduoda žmogaus baimę, charakterizavime ir identifikavime. Ypač tą baimę, kuri susijusi su nusikalstamais veiksmais“.

Taip pat bus analizuojamos galimos klūtys sukurti patikimą technologiją, pavyzdžiui, kvepalai ar žmonių organizmų nevienodumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)