Atmosferoje sudegė Japonijos kosminis krovininis laivas (Video)  (0)

Vakar, lapkričio 2-ąją, į atmosferą įskriejo praėjusį šeštadienį nuo Tarptautinės kosminės stoties (TKS) atsiskyręs pirmasis automatinis Japonijos krovininis kosminis laivas HTV (H-2 Transfer Vehicle), pranešė Japonijos aerokosminių tyrimų agentūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos pranešime teigiama, kad HTV užbaigė savo misiją įėjęs į atmosferą maždaug 120 kilometrų aukštyje virš Naujosios Zelandijos. Skriedamas virš pietinės Ramiojo vandenyno dalies, kosminis laivas subyrėjo į šipulius ir sudegė atmosferoje.

Pasak Japonijos aerokosminių tyrimų agentūros atstovų, pirmasis HTV skrydis, kuriuo į Tarptautinę kosminę stotį turėjo būti pristatyti kroviniai, pavyko sėkmingai, o 52 paras trukusi HTV misija įvykdyta iki galo. Pagal TKS eksploatavimo planą Japonijos automatiniai krovininiai laivai HTV skraidys į ją kartą per metus iki pat 2015 m.

10 m ilgio ir 4,4 m skersmens HTV rugsėjo 11 d. pakilo iš Tanegašimos kosminio centro Japonijoje. Jis gabeno TKS įgulai maisto atsargas, kitus krovinius ir techninę stratosferos stebėjimų įrangą, skirtą Japonijos „Kibo“ laboratorijai. Su TKS krovininis laivas susijungė rugsėjo 18 d.

Tolesnėje animacijoje galite išvysti kaip vyksta automatinio HTV laivo priartėjimas prie TKS ir susijungimas su ja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)