Mokslininkas: alkoholis pavojingesnis už narkotikus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dds 2009-11-05 22:46
„Kai sakau, kad alkoholis yra pavojingesnis už ekstazį, kanapes ir LSD, tai ir turiu galvoje“ -> na jei ekstazis, kanapės ir LSD būtų išdėlioti parduotuvių lentynose, gal ir neturėtų to galvoje. Kitas klausimas kas būtų jeigu ir alkoholio nebūtų parduotuvėse ir jo negalima būtų įsigyti legaliai. Alkogolis ir cigaretės kaip ir vieninteliai legalus "narkotikai", įdomu kas atsitiktų jei juos uždraustų? Ar visi taptų sveikesni ar tiesiog kai kurie išeitų iš proto dėl šiuolaikinio gyvenimo tempo? Ir ar vartojimas nėra susijęs su gilesnėmis problemomis nei pasiūla/paklausa?
immortallt 2009-11-05 23:35
Isgeriu ne dazniau nei karta i menesi, geriu su draugais ka nors grynesnio ir kokybiskesnio, ka lietuvoj galima isigyt, nemanau, kad tai jau yra problema. Nu va pvz sivakar su 2 bendradarbem isgerem absolut'o 0,5l. Ir dabar ka jau tai lb blogai ? Jei viskam yra proto ribos, tai visai nesvarbu. Kava pvz irgi sukelia priklausomybe ir padidejusi kraujospudi, isleidi daug pinigu (pvz mano tevos negali be geros kavos, tokios kokios namie nepasidarysi taip paprastai, tai gaunasi mazdaug 3LTx365=~1080LT per metus) bet tai jau nera blogai. Cigaretes tai isvis tragedija, ne tik kenkia rukanciam, bet ir aplinkiniam + jei porele rukanciu susilaukia vaiko, tai tas vaikas jau kentes nuo rukymo (kaip ir nuo alkoholio ar narkotiku), o uzmusantis vaizdelis kai mociute ant ranku laiko anuka, kuris dar nevaiksto ir RUKO! Viena karta toki vaizdeli pamates vos neatemiau kudikio ir nepyliau tai bobai i galva viena. Isvada - viskas yra reliatyvu, ir pritariu, kad draudimai nepades, tik auklejimas, kuris uztrunka ilgai.
pinkiss 2009-11-06 00:27
pirmiausia tegul nenusisnek tas zmogus del narkotiku ir alkoholia poveikia,nes kai pavartoj zmogus kokia ekstazia net neaisq kas to haliucijas uzein ir ka jis mata aplamai.Antras dalyks kad lietuvoj pilna visokiu vierchu ir be gerima ir seip zmoniu be etiketa kurie uzgere dara ka nor ir apie nieka nemasta.Jeigu zmones gertu saikingai ir prigere eitu isimiegot bedu niekur nebutu.Galetu ka nors panasaus lietuvoj mastyt nes mes su anglais negalim nei lygintis .
Audriusa 2009-11-06 01:20
As manau, kad ne visi suprato ka mokslininkas norejo pasakyt. Alkoholis (ir tabakas) turetu buti priskirtas B klases narkotiku. Jei kas nezinot zole yra B klases, o LSD ir Extasy - A klases. Kas per daug tas nesveika, o alkoholis tikrai jau per daug kasdieninis produktas patapo. Mano nuomone visi B klases narkotikai turetu but legalus tik labiau kontroliuojami. Panasiai kaip losimu namai. Zmonems to reikia ir nieks neturi teises jiems aiskint ka galima ir ko negalima. Aisku visai nesvarbu nuo keliu metu galima legaliai gert, jei 14-kiniai vaiksto girti kiekviena savaitgali. O tiems kurie abejoja laisve rinktis paziurekit i Olandija. Tai salis su geriausiom gyvenimo salygom beveik visomis prasmemis, bet B klases narkotikai yra legalus. Atsipalaidavimas tikrai nekenkia ekonomikai.
Audriusa 2009-11-06 01:34
Ka tuo nori pasakyt? Ar esi Anglijoj buves? Anglijoj yra normalu ryte atsikelus pachmielnam paskambint i darba ir sakyt kad neatvyksi nes galva skauda. Visi zino del ko todel nieks nepyksta. Istatymas leidzia 3 ar tai 5 dienas be daktaro pazymos neatvykt i darba, jei priezasti nurodai kaip sveikatos sutrikima. O anglai geria istisai. Viduri savaites barai pilni zmoniu. Tiesa, ju kultura kiek kitokia - i darba jie vis tik eina ir retokai voliojas pakelese. Vis del to dauguma ju dirba maziau intelektualu darba. Su paaugliais daug didesne problema. Tie prisigeria, pradeda mustis pjaustytis, dauzyt viska is eiles. Gan daznai straipsiai buna apie paaugliu mirtis nuo apsinuodijimo alkoholiu. Dar dazniau, kad jie girti nuzudo kazka.
andriulis 2009-11-06 02:13
Kazkoks debilizmas alu siulo isgerti net niescioms moterims. Technologijos.lt rase,kad alus stiprina kaulus ir t.t. Tai kas per blogybe? Blogis yra kiekyje! As kiekviena savaitgali isgeriu su draugais, bet sekmadieniais viska issportuoju. Jei negeria,neruko,pas panas neina,tai tam zmogui kazkas negerai tikriausiai kompiuterastas As manau,kad tam tikras kiekis alkoholio yra palaima smegenim,kurios atsipalaiduoja nuo kasdieniniu darbu. O tauta geria,nes paziurekit kokios salyje salygos! Kuo blogesnes salygos, tuo daugiau gerenciu. Paziurekit kaip geria airiai,tai mums iki ju masto toli sviecia!
Mistė 2009-11-06 10:24
Tikriausiai nelabai didelis skirtumas, alkoholį parduos nuo 18, nuo 21 ar nuo 14. Jei tiesiai 8-mečiams neparduos, tai jiems kas nors kitas nupirks. Uždraudus irgi, kaip jau minėjo, atsirastų kas iš to pinigus iškalinėtų, o alkoholis būtų ir stipresnis, ir pavojingesnis, galimi apsinuodijimai. Reikia iš pagrindų keisti visuomenės nuomonę šiuo klausimu, reikia šviesti žmones, kad jie atrastų kitokių atsipalaidavimo būdų. Tik va neaišku, kaip tą padaryti. Nes turbūt yra, kad skaito žmonės tokius straipsnius ir besišypsodami gurkšnoja alutį. Nuo alkoholio taip atrofavosi smegenys, kad nei linksmintis kitais būdais nemoka, nei atsipalaiduoti, nei dar ką nors. Labai gaila, kad taip yra.
Tir4elis 2009-11-06 10:55
Čia jau sakyčiau ne komentaras, bet tikrai neblogas straipsnio pratęsimas . O šiaip, Lietuvoje tikrai per daug tapo įprasta pagert bet kokia įmanoma proga. Kalbant apie jaunimėlį, tai kartais visai nebesuprantama kas darosi.. Jei nedidukei, smulkutei panelei 10 butelių alaus per vakarėlį yra norma tai jau darosi visai nesmagu..
Mikis 2009-11-06 11:23
Narkotikai – cheminės medžiagos, kurios stimuliuoja, slopina arba kitaip modifikuoja (pvz., veikia haliucinogeniškai) centrinės nervų sistemos veikimą. Pilnai sutinku kad alkoholi reikėtu prilyginti narkotikams ir zmogus būtu vadinamas irgi narkomanu, juk žmogus rukantis žole nevadinamas žolininku!!! Sutinku su anksciau išsakyta nuomone kad biskis sveika taip ir yra, bi6kis alkoholio gerai, bet bi6kis kanapių irgi gerai (gydo nuo astmos, malšina skausmus, gydo odos vėžy, netgi rase technologijos kad yra prieš alergija). Nu aš tai nelabai supratau tu LSD ir ekstazy jie labiau tikrai kenkia ir jie manau tikrai turėtu būti uždrausti. Alkocholis tikrai blogiau nei kanapės mano nuomone. Nes nesu girdejas kad butu pvz žmogus apsveigęs nuo kanapių ištaskęs 4 vaikus, primušęs žmoną, apiplėšęs parduotuve, išprievartaves vaikus ir .t.t.t.t.t.t.t.t.t.t.t.t.t.t..t.t.t.t. Tai rinkimes mazesne blogybe, bet cia didziulis biznis.
Gedasz 2009-11-06 13:11
Skaitei manvydo komentarą? Kuo daugiau geria tuo ir sąlygos blogesnės, iš to kyla milijoniniai nuostoliai ir sugadinti žmonių gyvenimai. Alkoholio neuždrausi, bet galima legalizuoti kanapes. Tada jau didžiulės įplaukos iš turizmo, gerėjanti ekonomika ir mažiau sugriautų šeimų. O ir pinigų tai nekainuotų, jei būtų galima augintis kažkokį kiekį savo reikmėms. Bet kad ir kiek čia mastysi kažką, vistiek atsidursi į didžiules alkoholio kompanijas, kurios ir kuria užsakytus straipsnius apie neva tai kanapių žalą. Žodžiu, peace, love and unity 8)
manciukaz 2009-11-06 13:32
Kazkaip geria nuo senoves ir nemirsta zmones, netikiu kad uz narkotikus pavojingiau patikek kad mirsta zmones ir degraduoja ka tu gal aklas esi kas antras tavo kaimynas prasigeres kas trecias po konteinerius knisas taip cia tikrai ne kanapes o butent alkoholis, visi mano kad ji kontroliuoja bet tik mano..
manciukaz 2009-11-06 13:36
andriulis jei manai kad alkoholis ira palaima smegenim ir atsipalaidavimas tai tada bomzai pagal tave yra labiausiai atsipalaidave ir laimingiausi zmones? alkoholis ira stiprus narkotikas!
WelniuRumai 2009-11-06 14:03
Na taip Olandijoje legalus, taciau paziurekim kas dazniausiai ten ja ruko. Nesuklysciau pasakes, kad turistai. O su alkoholiu lygiai tas pats, kaip ir bet kokia kita yda, blogas ne pats alkoholis, o supratimas apie jo gerima. Jaunimas dbr jaucia kazkoki pakylejima, mandruma, jei daug isgeria ir dar pasilaiko ant koju... Juk galima laisvai apsieiti ir be alkoholio.
špokas 2009-11-06 14:43
Tu man paaiškink, kaip tu viską gali išsportuoti ? O šito tavo pasakymo tikrai nesupratau , jeigu jau negeri ir nerūkai , tai jau esi lopas ? Kaip tik manau jie turi valios išsikirti iš bandos )
Wolfy 2009-11-06 14:55
Kartais isgeriu,bet nerukau ir del to nematau jokio problemu cia.Tai mastykit ,kaip norit.
oboliukas 2009-11-06 18:00
Kazkaip dbr uzsimaniau salto alaus.. Siaip alkoholio labai mazai vartoju (i menesi koki 1-2 kartai, neskaitant tokio menesio kaip gruodis, kai yra kaledos kucios nauji metai.. ir tai nedaug varotoju, per vakara max pora buteliuku alaus) Narkotiku jokiu niekada nebandziau ir nera noro bandyti ar as normalus ziurint siuolaikiniais standartais?
kionig 2009-11-06 21:01
Tai tas pats "stebuklingasis vanduo" ir parduotuviu lentynose svyti, apsinuodijimu atveju pilna ... Ziurint dar kiek cia kiekvieno smegenai ragave to stebuklingojo gerimo ir atsparumo jiem... Cia labai daug kas priklauso nuo zmogaus jam suformotoju vertybiu t.y seimos, bei pacio susiformuotu vertybiu.
kionig 2009-11-06 21:03
Normalus kiek sau atrodai, kitam gali ir kitaip pasirodyti, matai nebent tu chebroje neatrodysiu normalus jei neturi nuotykiu savaitgaliais apie ka papasakoti... O tas visas pasakojimas apsiriboja stebuklinguoju gerimu ir panasiai.
kionig 2009-11-06 22:14
http://www.elektronika.lt/forum/viewtop ... sc&start=0
Otto 2009-11-07 09:12
Panorau ir savo nuomonę pasakyti; gerkit tą alkoholį, mažinkit, retinkit dozes, ir problema mažės, bet jokiu būdu neprasidėkit su "chemija". Esmė ne tame, kad gal "mažiau kenks", ar panašiai. Pagalvokite, kokį verslą jus skatinsite ir į ką įsipainiosite. Vietoje tų "lengvų", jums nesunkiai pakiš tokių, kad nuo vienos dozės tapsite vergais. Tai yra šlykščiausias ir amoraliausias biznis, todėl bėkite nuo jo, kuo toliau. Dar siūlau pažiūrėti lietuvišką filmą "Grožis ir geismas", aišku, ten daug "blevyzgų", bet akivaizdžiai matosi, kuo virsta žmonės, pradėję tuos "mažai kenksmingus" dalykus.