Rusijos krovininis aparatas kosmose prisijungė prie TKS  (0)

Rusijos krovininis laivas „Progress-M“ ketvirtadienį automatiniu režimu prisijungė prie Tarptautinės kosminės stoties (TKS) ir atgabeno nedidelį mokslo tyrimų modulį „Poisk“ praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krovininis laivas susijungė pilnai automatiniu režimu, nors esant nesklandumams buvo galima perjungti rankini valdymą.

Pristatytas „Poisk“ modulis yra apie 4 m ilgio ir 2,5 m pločio. Jis bus naudojamas kaip šliuzo kamera išeinant iš Rusijai priklausančio TKS sektoriaus į atvirąjį kosmosą ar prisijungiant prie pilotuojamų kosminių laivų „Sojuz“ arba automatinių krovininių „Progres“.

Be moksliniams tyrimams skirto „Poisk“ modulio, erdvėlaivis dar atgabeno ir apie 750 kg krovinį, skirtą tinkamoms stoties įgulos gyvenimo ir darbo sąlygoms užtikrinti.

Šiuo metu TKS dirba 21–oji ekspedicija, kurią sudaro vadas Frankas De Winne'as, misijos specialistai Nicole Stott ir Romanas Romanenka, bei skrydžio inžinieriai Maksimas Surajevas (čia galite paskaityti kaip Maksimas Surajevas savo dienoraštyje pasakojo apie kosmose išaugintas salotas), Jeffrey Williamsas ir Robertas Thirskas.

Ekspedicijos nariai intensyviai rengiasi kitą savaitę atskriesiančio JAV erdvėlaivio „Atlantis“ sutikimui. „Atlantis“ turėtų startuoti iš Kenedžio kosmoso tyrimų centro Floridoje lapkričio 16 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)