Pirmą kartą užfiksuotas gigantiškos rajos vaizdo įrašas (Video)  (5)

Atliekant povandeninius filmavimus šalia Mozambiko krantų kompanijos BBC komandai pavyko užfiksuoti mažaakę rają (lot. Dasyatis microps) - šie gyvūnai yra didžiausi iš visų 70 rajų rūšių ir užauga iki daugiau kaip 2m pločio. Retas gyvūnas buvo atrastas 1908 ir iki šiol gyvas buvo pastebėtas tik vieną kartą - taip pat prie Mozambiko krantų, netoli Tofo miesto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rajos yra rykliams giminingos kremzlinių žuvų atstovės. Jos sutinkamos jūrose, gėluose vandenyse ir upių žiotyse. Dydis svyruoja nuo  nykštukinės Himantura walga, kurios plotis vos 24cm, iki trumpakūnės dygliauodegės rajos Dasyatis brevicaudata, kurios gali uždaugti didesnės nei  2m pločio. Tačiau dydžiu jas visas lenkia mažaakė raja D. microps, galinti užaugti iki 2,2m pločio. 

Šios rūšies atstovai buvo ne kartą pagauti prie Australijos, Tailando, Malaizijos ir Filipinų krantų, taip pat keliose Indijos vandenyno vietose, įskaitant Gango upės žiotis. Tačiau gyvos mažaakės rajos buvo iki šiol buvo pastebėtos tik prie pietinio Mozambiko krantų šalia Tofo miesto, esančio maždaug 425km į šiaurę nuo Pietų Afrikos ir 820km į vakarus nuo pietinio Madagaskaro krašto.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(2)

Komentarai (5)