[Žinios trumpai] Tai bus energetikos revoliucija: „energijos matrica“ akimirksniu perduos elektrą visoje planetoje, veiks per palydovus, efektyvumas tiesiog stulbina  (8)

Palydovinė energijos sistema perduos „žaliąją" energiją visame pasaulyje taip pat, kaip ir duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios Zelandijos įmonė „Emrod" kuria technologiją, galinčią užtikrinti belaidį energijos perdavimą iš orbitos. Detales atskleidė „newatlas.com”.

Inžinieriai stengiasi sukurti pasaulinę belaidės energijos matricą, kuri iš karto per palydovą perduotų atsinaujinančią energiją tarp bet kurių dviejų Žemės taškų.

„Emrod" įkūrėjas Gregas Kushniras mano, kad yra daug pigesnis ir lengvesnis būdas patenkinti Europos ir pasaulio atsinaujinančios energijos poreikius. Norint tai padaryti, tereikia sukurti pasaulinę belaidžio energijos matricą, galinčią akimirksniu perduoti energiją visoje planetoje, naudojant žemos orbitos palydovus. Žmonės galės naudotis atsinaujinančia energija 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, bet kurioje pasaulio vietoje.

Bet technologija turi keistis, kad atlaikytų orbitinius atstumus. Pasak G. Kushniro, energijos perdavimas per palydovus bus efektyvesnis nei miesto elektros tinklu. Jis mano, jog per 5 metus galima pasiekti 60-70 procentų „energijos matricos" efektyvumą. O iki 2050 metų jos efektyvumas bus „apie 80–85 proc.".

Norint paleisti energijos matricą", jums reikės visos infrastruktūros, dislokuotos erdvėje. Palydovinės matricos antenos priims energijos spindulius iš Žemės, „sulenks” ir nukreips juos į kitą tašką arba atgal link Žemės, tiesiai į priėmimo įrenginį arba per kitą palydovą. Bendrovė siūlo palydovus laikyti žemose orbitose, maždaug 100 km aukštyje. Numatomas įrenginių spindulys 30–40 m.

 

„Pasaulinis belaidis elektros tinklas, galintis efektyviai sujungti bet kuriuos du Žemės taškus – su daug mažiau antžeminės infrastruktūros ir nereikalaujant miškų kirtimo – sukels revoliuciją šalyse, pereinant prie švarios energijos. Inžinieriai ateityje mato didžiulį pranašumą dėl galimo pasaulinio ličio trūkumo ir Rusijos energijos nešėjų atmetimo fone", – rašo žiniasklaida.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(11)
(52)

Komentarai (8)