Milžiniškas šuolis. Sukurtas naujo tipo puslaidininkis (Video)  (1)

Naujasis puslaidininkis suteikia naujų galimybių kurti mažesnių dydžių ir didesnio efektyvumo įrenginius, taip pat gali būti pritaikytas kvantiniam skaičiavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrime, paskelbtame žurnale „Nature“, aprašomas specialios technologijos naudojimas grafenui auginti ant silicio karbido plokštelių. Rezultatas buvo funkcionuojantis grafeno puslaidininkis, suderinamas su tradiciniais mikroelektronikos apdorojimo metodais.

Šis atradimas įvyko kritiniu momentu, kai silicis, pagrindinė elektronikos medžiaga, artėjo prie savo techninių ribų.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
5745 3

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Mokslininkų komandos pasiūlytas grafeno puslaidininkis pasižymi unikaliomis savybėmis, tokiomis kaip didelis elektronų mobilumas, kuris 10 kartų didesnis nei silicio. Tai reiškia, kad elektronai gali judėti su labai mažu pasipriešinimu, o tai lemia greitesnį skaičiavimą ir efektyvesnę elektroniką. Ši medžiaga tampa vienintele dvimate medžiaga, kuri turi visas būtinas savybes naudoti nanoelektronikoje, pranokdama visus kitus esamus dvimačius puslaidininkius.

 

Naujoji technologija leidžia sukurti kompaktiškesnius ir greitesnius elektroninius prietaisus, taip pat gali atlikti pagrindinį vaidmenį plėtojant kvantinę kompiuteriją, suteikiant naujų galimybių šiuolaikinės elektronikos evoliucijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: