Per FiDi 45 dieninę dalį skambės „Grojančios grindys“ (Video)  (0)

Visų pirma, reikia paminėti, kad „Grojančios grindys“ – tai ne naujos POP muzikos grupės pavadinimas, o Vilniaus universiteto fizikos studentų sukonstruotas atrakcionas. Su juo tiek mažas (daugiau nei 10 kg), tiek didelis (iki 150 kg) renginio dalyvis galės pademonstruoti savo muzikinius gebėjimus. Jei manote, kad negalite pasigirdi nei klausa, nei pirštų miklumu – ne bėda. Grindimis grosime trypčiodami kojomis. Kaip veikia šis atrakcionas, galite pamatyti video.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fizikai nusprendė neįrašyti pianino ar arfos garsų į plyteles. FiDi 45 dalyviams bus suteikta galimybė pasirinkti vieną iš keturių grojimo rėžimų (o gal per paskutinę naktį dar kelis sukursime). Tarp jų bus seni geri Mortal Kombat, Mario, Pacman bei kitų žaidimų garsai, „Windows“ garso takelis, „epic songs“ ir daug kitų nuotaiką keliančių garsų.

Grindų gamybai buvo panaudotas perdirbimui netinkantis grūdintas stiklas iš orkaičių. Po stiklinėmis plytelėmis yra sumontuoti šviesos diodai. Užlipus ant grindų jos ne tik groja, bet ir šviečia įvairiomis spalvomis.

„Grojančios grindys“ debiutavo FiDi 44 šventės metu. Šiais metais jos ir vėl lauks renginio svečių, tad nepražiopsokite progos išbandyti patys. FiDi 45 balandžio 6 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)