Kinai pajuto pirmąsias įvestos socialinio reitingo sistemos pasekmes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Lukasfragas 2019-02-27 13:09
Sistema yra zjbs, kaip kažkada buvo facebook. Tik facebook tapo propogandos ir manipuliavimo įrankiu, kuriame žmonės šarina šlamtą jo net neskaitę, o kontoros renka tavo informaciją ir be tavo žinios ją pardavinėja tretiems asmenins, kurie šia info naudoja tavo programavimui. Kaip vieni žinomiausių save pateikia: "Cambridge Analytica uses data to change audience behavior" Tai jei, iš nekalto click if u like soc tinklo tai pavirto į tokią babaisą, tik laiko klausimas, kada ta china sistema taps kriugeriu, kuris ateis ir tave papjaus miegantį, "net neskaitęs tavo pasiteisinimų", nes niekam straipsnis neidomus, idomu tik topicas, kuriame sako, kad tu, blogas zmogus.
T 2019-02-27 15:04
Visi tie reitingavimai ir t. t. atliekami visur, tame tarpe ir Lietuvoje, tik ne taip pastoviai ir plačiai kiap Kinijoje. Manau kinai pakoreguos reitingavimą ir jis bus visai priimtinas.
Jzps 2019-02-27 18:05
Jau senokai yra sukurtas filmas apie tai: https://www.imdb.com/title/tt0181689/?ref_=ttrel_rel_tt
kiesza 2019-02-27 21:28
Tokia civilizacijos kaina..
Shinigami 2019-02-27 22:03
1) Filmas apie sistema nuspėjančia ateiti, kinu sistema "nuspėja" praeiti. 2) Filmas yra viena, realybė yra visai kas kita. Kaip ir specialieji efektai filmuose, kur visi sprogimai su ugnimi, nors realiai tik maža dalis sprogimų yra su ugnimi. Pati sistema yra gera, tik kaip ji naudojama gali būti ne visai gerai. Peilis yra gerai, su juo gali atsipjauti maisto. Gali pasigaminti kitokių įrankių, bet taip pat gali ir papjauti žmogų. Bet dėl to peilis ne taps blogu įrankiu. Kol įrankis nenaudojamas blogiems veiksmams, tol jis yra geras. Bet tik dėl to, jog yra galimybė ji panaudoti blogiems tikslams jo negalima atsisakyti. Nes tada reiktu ir akmenų lauke atsisakyti, nes paėmęs akmenį pakelėje su juo gali užmušti žmogų.
AAA000 2019-02-27 22:31
atomine bomba irgi tipo irankis. kruva ispudingu efektyvumo parametru turi. ka gero siulai su ja nuveikt? tipo sakykim kazkieno "rankos geros" kaip cia rasai savo propagandele. atitinka ten tuos kinu sistemos "kokybes" reitingus 100%. sakykim yra 100 bombu. ner kur det. nu ir tokiems "reitinguotiems" surenkam saraseli ir paduodam po viena vieneta tegu daro kazka
nzn 2019-02-28 10:42
Black mirror epizodas buvo sia tema https://www.imdb.com/title/tt5497778/?ref_=ttep_ep1
vanduo4 2019-02-28 17:14
- Nieko tu nesupranti apie facebook. Anksčiau tai buvo tik snukiastienė, o dabar daug daug daugiau. O jeigu tu bijai dėl savo privatumo, tai nedėk visos savo info į internetą bei atsirink draugus,o ne priimk visus - 500 draugų ir nei vieno nepažįsti; - Faceboook dabar: a) renginių organizavimo vieta; b) reklamos ir klientų paieškos vieta; c) turgus - "market" platforma ir dar tai nemokama; d) naujienos, skirtos tik tau - pasirenki kas tau patinka ir pastoviai gauni naujienas; e) live stream - užeik į lietuvišką "savas kampas", ten pastoviai kažkas save filmuoja, bendrauja, trolina - tai mūsų ateities bendravimo būdas. Paimk tą patį "maybach" - daro nesamones ir užsidirba iš reklamos ir ne tik, žmonės jam dėkoja - tai tik parodo kaip žmonėms netgi psicholoiškai labai reikia tokių dalykų. Taip kad nespjauk į sriubą, o tai liksi už borto. -------------------------- O dėl pačios Kinijos sistemos galiu pasakyti tik tiek - ji yra labiau centralizuota nei kitur. Tarkim Lietuvoje yra nemokių klientų kontrolė ir pan., atskiri juodieji klientų sąrašai tik jie necentralizuoti kaip Kinijoje. Išvada: visuotinis sekimas yra mūsų ateitis ir tai nėra vien tik blogai. Nusikaltėliai bijo viešumo, kitiems viešumas kenkia tiek kiek tam kenkia patys nusikaltėliai, t.y. iškrypėliai, aferistai, troliai ir pan. Paprastiems žmonėms viešumas tik padeda atrasti naujus ryšius ir juos plėtoti. -------------------------- Pvz.: Paypal - tu nori pasikeisti tiesiog adresą, bet viskas taip komplikuota, kad net rezina. Ir tai tik dėl to tų nusikaltėlių. Vagys yra problema, o ne reitingavimas, aišku jeigu jis bus teisingas, o ne tik išrinktiesiems.