[Žinios trumpai] Skandalas Ukrainoje: po Zelenskio vizitų atimtas generolo laipsnis - aiškėja, kas kaltas už Chersono atidavimą ir net slaptų duomenų nutekinimą  (9)

Prezidento biuras pradėjo tyrimą dėl pareigūnų, kurie buvo atsakingi už pasiruošimą karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Volodymyro Zelenskio kelionės į Charkivą buvo atleistas Charkivo regiono SBU vadovas Romanas Dudinas. Sekantis žingsnis – byla dėl Chersono ir Černivcų. Apie tai praneša „Telegraph“.

Kovo 31 dieną prezidentas atleido iš pareigų Chersono SBU vadovą Sergejų Krivoručką, atimdamas iš jo generolo laipsnį. Neoficialiomis žiniomis buvo pranešta, kad Krivoručkas savo pareigūnams įsakė evakuotis iš Chersono dar prieš tai, kai miestą užėmė Rusijos kariuomenė. Taip pat išvykimo metu SBU pastate Chersone esą buvo palikti serveriai ir rusai galėjo pasiekti saugumo pajėgų duomenų bazę, įskaitant darbuotojų sąrašą. Beje, vėliau apie tai euforijoje pranešė patys rusai.

Vėliau tapo žinoma, kad Chersono SBU pareigūnai buvo evakuoti į Černivcius.

Toje pačioje vietoje, vos po kelių dienų, SBU kontržvalgyba, sulaikė Igorį Sadokhiną, Chersono SBU vadovo padėjėją, Antiteroristinio centro vadovą. Jis įtariamas Rusijos specialiosioms tarnyboms perdavęs informaciją apie saugumo pajėgų evakuaciją.

 

„Sadokhinas buvo suimtas už išdavystę, jis nutekino informaciją apie biuro evakuaciją",- rašė Nacionalinio policijos departamento vadovas Jevgenijus Žukovas (žinomas Maršalo slapyvardžiui).

Žurnalistas Vasilijus Zabrodskis mano, kad Sadokhino sulaikymas nebuvo atsitiktinis. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Chersono SBU darbuotojai persikėlė būtent į Černivcius. Žurnalistas mano, kad tai įvyko pridengus SBU vadovui Černivcų srityje Vladimirui Kompaničenkui. Jis iki 2021 m. ėjo Chersono srities SBU vadovo pavaduotojo pareigas. Zabrodskis pabrėžia, kad Kompaničenka kilęs iš „Chersonų klano“.

 

„Išlieka klausimas, ar toks personalas gali būti atsakingas už departamento darbą pasienio zonoje, per kurią atkeliauja humanitarinė pagalba ir ginklai iš Vakarų partnerių. Akivaizdu, kad SBU ir Prezidentūra turėtų atkreipti dėmesį į situaciją ir, mažiausiai ką galėtų padaryti, atlikti patikrinimą“, - rašo „Telegraph“.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(5)
(93)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: