[Žinios trumpai] Po 12 valandų trukusio mūšio, orkų „baltosios beretės“ pralaimėjo: Ukrainos kariai pademonstravo protu nesuvokiamą ištvermę (video)  ()

Lvivo desantininkai sutriuškino Rusijos Federacijos „elitinės“ Pskovo divizijos karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

80-oji atskira Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro puolimo brigada neleido Rusijos kariuomenei užimti vieno iš strategiškai svarbių kelių šalies rytuose. Mūšis truko dvyliką valandų ir baigėsi visišku rusų sutriuškinimu.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 80-osios atskiros oro puolimo brigados naikintuvai įveikė 76-osios Pskovo divizijos 104-osios gvardijos oro puolimo pulko, kuris Rusijoje laikomas elitiniu, karius. Apie tai pranešė 80-osios brigados spaudos tarnyba.

Kaip tapo žinoma, įsibrovėliai bandė užimti vieną iš strategiškai svarbių kelių šalies rytuose, tačiau Lvivo desantininkai to neleido padaryti.

Mūšis prasidėjo 2 valandą nakties prie B. kaimo, kai prie desantininkų pozicijų priartėjo sabotažo ir žvalgybos grupė. Ukrainos kariai diversantus pasitiko ugnimi ir privertė juos trauktis. Tačiau kiek vėliau rusų pėstininkai, sustiprinti šarvuočiais, vėl stojo į puolimą.

Mūšis truko 12 valandų, sunaikinta 50 okupantų. Ukrainos kariams taip pat pavyko padegti BMD granatsvaidžiu NLAW.

„Kovoje su Ukrainos desantininkais „rusų elitas“ pralaimėjo ir pasitraukė, palikdamas žuvusiųjų kūnus prie miško“, – patikslina spaudos tarnyba.

 

 

80-osios brigados artilerijos daliniai juos pasiviję dar „pavaišino“ didžiuliais artilerijos smūgiais.

Mūšis buvo sunkus ir Ukrainos pusei. Brigados spaudos tarnyba pažymi, kad ypač pasižymėjo vyresnysis leitenantas Aleksandras Ch. ir vyresnysis kareivis Olegas D., kurie buvo sužeisti, tačiau atsisakė evakuotis iš mūšio lauko ir toliau kovojo, kol priešas buvo priverstas atsitraukti.

80-oji atskira oro puolimo brigada yra karinė organizacija, priklausanti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro puolimo būriams, įsikūrusiems Lvive.

 

 

Anksčiau „Focus“ pasakojo, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmosiomis invazijos dienomis Donbase sunaikino du elitinius RF ginkluotųjų pajėgų dalinius.

O gegužės 19 d., oro pajėgų 80-osios brigados kariai per dieną sunaikino 10 RF ginkluotųjų pajėgų technikos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(1)
(121)

Komentarai ()

Susijusios žymos: