[Žinios trumpai] Arestovičius apie rimtą problemą: kariuomenėje prasidėjo skilimas, ateitis visiškai neaiški (Video)  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius mano, kad dabar Ukrainos gynėjai yra pasidaliję į dvi kategorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje tęsiasi nuo vasario 24 dienos - jau labai ilgai. Nuovargis yra neišvengiamas ir jis naudingas tik daugiau ginklų ir karių turinčiai Rusijai.

„Kariuomenėje formuojasi skilimas. Tiksliau, ne skilimas, o pasidalinimas į tuos kurių ryžtas krito ir jie nebeišlaiko situacijos, ir tuos, kurie yra pasiruošę kautis iki galo“, teigia Arestovičius. Jis pridūrė, kad tolesnį situacijos vystymąsi labai sunku prognozuoti, nes ukrainiečiai „nežino tikrojo ginklų pristatymo greičio ir apimties“.

Arestovičius teigia, kad dabar Ukrainai reikia tvirtų žmonių, kurie gali kovoti maratono greičiu. Prezidento patarėjo manymu, Ukraina jų turi, todėl gali ilgą laiką laukti galimybės kontratakuoti ar bent jau stabilizuoti frontą. Anksčiau Arestovičius yra sakę, kad galimybių kontrapuolimui be antrosios birželio pusės tikrai nebus. Dabar ir tokie terminai nėra visiškai aiškūs - viskas priklausys nuo to, kiek ir kokių ginklų Ukraina gaus iš Vakarų partnerių.

 

Oleksijus Danilovas, Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretorius, teigia, kad Ukraina kasdien gauna ginkluotės krovinius ir už juos turėtų būti dėkinga, nes juos siunčiančios šalys Ukrainai nieko nėra skolingos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(116)
(11)
(105)

Komentarai ()

Susijusios žymos: