[Žinios trumpai] Ukrainos kariai elgiasi naglai: žvalgybos grupė užpuolė ir sunaikino rusų desantininkus  ()

Operatyvinė vadovybė „Pietūs“ pranešė, kad buvo likviduoti 39 rusų okupantai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai buvo pranešta Operatyvinės vadovybės „Pietūs“ „Facebook“ puslapyje.

Pažymima, kad priešas toliau vykdo kovinius veiksmus užimtoje gynybos linijoje.

„Nesėkmingai žengdamas sausuma, priešas tikrina mūsų pozicijų tvirtumą sraigtasparnių smūgiais iš oro. Atsakydami į tai, mūsų naikintuvai „Mi-8“ smogė į priešo telkinį Chersono srityje, o naikintuvai „Su-27“ smogė į šaudmenų sandėlį ir priešo įrangos telkinį Mykolajivo srityje“, – sakoma pranešime.

Taip pat pranešama, kad Ukrainos žvalgybos grupė, žvalgydama žygio į okupuotą Chersono sritį maršrutą, sunaikino rusų desantininkų grupę, pasisavino jų ginklus ir ryšių įrangą.

„Vos per vieną dieną mūsų daliniai, įskaitant raketų ir artilerijos dalinius, sumažino priešo skaičių 39 žmogiškaisiais vienetais ir mažiausiai 11 vnt. technikos: tanką T-62 ir 4 šarvuočius, 3 sunkvežimius, automatinę radioelektroninės kovos sistemą „Borisoglebsk-2“ ir 2 haubicas „Msta-B“. Netoli Davydovo Brodo buvo sunaikintas lauko amunicijos sandėlis“, – rašoma pranešime.

 

Be to, pažymima, kad Juodosios jūros operatyvinėje zonoje ir toliau blokuojama laivyba, o priešo laivai grasina raketų smūgiais beveik visai Ukrainos teritorijai.

„Keturi antvandeniniai laivai ir du povandeniniai laivai turi 40 „Kalibr“ sparnuotųjų raketų. Šalia jų stovi du dideli desantiniai laivai“, – pažymėjo Operatyvinė vadovybė „Pietūs“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: