[Žinios trumpai] Tai bus naujas skandalas! Užsienio kompanijos parduoda Ukrainos palydovines nuotraukas Rusijos specialiosioms tarnyboms: nurodė, kurios vietos okupantus domina labiausiai  ()

Rusijos specialiosios tarnybos perka palydovines Ukrainos teritorijų nuotraukas užsienyje. Pasak karo korespondento Andrejaus Tsaplienkos, įsibrovėliai domisi vietomis Kyjive, naftos produktų bazėmis, transporto mazgais ir kontrolės punktais pasienyje su Lenkija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos specialiosios tarnybos birželį pradėjo masiškai pirkti Ukrainos teritorijų palydovines nuotraukas per fiktyviąsias kompanijas.

Šią informaciją savo „Telegram“ kanale paskelbė karo korespondentas Andrejus Tsaplienka.

Anot jo, rusai palydovines nuotraukas perka iš Vakarų firmų per specialias „tarpines įmones“.

Tsaplienka teigia, kad Rusijos specialiąsias tarnybas domina vietos Kyjive, naftos produktų bazės, transporto mazgai, taip pat Ravos-Russkaya ir Ustilugo kontrolės punktai, esantys pasienyje su Lenkija.

Be to, Rusijos agentai per fiktyviąsias kompanijas perka palydovines nuotraukas Gorlovkos-Lysyčansko fronte.

„Dvi karo analitikų padarytos išvados. Pirmoji – okupantams trūksta savos palydovinės žvalgybos sistemos. Antra nėra labai gera – mūsų partneriai labai sunkiai aprūpina mus ginklais ir labai paprastai perduoda žvalgybos duomenis priešui. Žinoma, tai galima paaiškinti tuo, kad palydovinės nuotraukos yra privačių kompanijų nuosavybė ir jos gali su jomis daryti ką nori“, – tęsė Tsaplienka ir siūlė, kad Vakarų žvalgybos tarnybos, jei norės, gali sustabdyti įmonių veiklą „prekiauti ukrainiečių gyvybėmis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(8)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: