Ukraina gavo supergalingus ginklus su dirbtiniu intelektu - Kyjivas tampa tvirtove  ()

Oro gynybos sistemos su dirbtiniu intelektu jau Kyjive.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos teletono eteryje Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Rostyslavas Smirnovas pranešė, kad Kyjive jau veikia oro gynybos sistemos su dirbtiniu intelektu.

„Ne visur (oro gynybos sistemos – red.), bet taip, jos jau veikia“, – informavo Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas, atsakydamas į klausimą, ar oro gynyba Kijeve veikia su dirbtiniu intelektu.

Kalbėdamas apie tarptautinio standarto oro gynybos sistemas, Smirnovas pažymėjo, kad kai kur jau veikia dirbtinis intelektas, kuris nustato objektų skrydžio trajektorijas. 

Jis taip pat kalbėjo apie dirbtinio intelekto darbą įvairiose sistemose, ypač apie tai, kaip jis taikomas Valstybinės pagalbos tarnybos darbe. Ministerijos atstovas priminė, kad dabar vyksta išminavimo darbai. 

„Ir mes turime suprasti, kad yra daug momentų, kai dalyvauja pažangios technologijos, įskaitant dronus, kurie gali pakilti į tam tikrą aukštį, nuskaityti tam tikrą objektą. Ir šie procesai yra automatiniai. Ši sistema pati nuskaito ir perduoda duomenis. Jei randa tam tikra miną - iš karto praneša“, – informavo Ukrainos VRM vadovo patarėjas.

 

Jis patikslino, kad dirbtinis intelektas būtinas, siekiant sumažinti žmogiškąjį faktorių ir paspartinti tam tikrų struktūrų darbą. „Tai veikia ir identifikuojant tam tikras situacijas mūsų šalies rytuose“, – sakė VRM atstovas.

„Todėl, žinoma, ši istorija yra itin reikalinga XXI amžiuje, jei dabar kalbame apie karines operacijas – siekiant kuo labiau sumažinti žmogiškąjį faktorių bei suteikiant didesnį saugumą bei apsaugą“, – sakė jis. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(3)
(94)

Komentarai ()