[Žinios trumpai] FSB 5-oji tarnyba „pakišo ir pažemino“ Putiną: laksto galvos, susidorojimų gali būti daugiau nei skelbiama  ()

Rusija kurį laiką ruošėsi karui su Ukraina ir rinko informaciją apie jos galimybes gintis. Tik FSB žvalgybininkų informacija, pasirodo, buvo neteisinga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-20 [Žinios trumpai] FSB 5-oji tarnyba „pakišo ir pažemino“ Putiną: laksto galvos, susidorojimų gali būti daugiau nei skelbiama  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

5-oji FSB tarnyba, kuriai buvo patikėta užduotis rinkti informaciją apie Ukrainos ginkluotasias pajėgas ir pateikti prognozes apie Rusijos invazijos sėkmę,  „pakišo ir pažemino“ Putiną. Nes visa informacija ir prognozės apie greitą ir sėkmingą informaciją pasirodė esančios neteisingos.

Tai paskelbė Kremliui artimų šaltinių turintis „Bellingcat“ žurnalistas Christo Grozevas. „Dalis FSB prarado Putino pasitikėjimą. 5-asis FSB skyrius pakišo ir pažemino Putiną. Jie ne tik teigė, kad Ukraina yrasilpna, kad Kyjivo režimas neturi paramos, bet ir pasakojo, kad yra parengtas planas. Buvo toks planas, bet nesėkmingas, negarantuotas“, teigė Grozevas.

Pasak žurnalisto, tai nulėmė pasikeitusį Putino požiūrį į FSB. Jis ėmė atleidinėti aukšto rango pareigūnus. Tų atleidimų iš tikrųjų gali būti ir dar daugiau - ne visa ta informacija pasiekia viešumą.

 

Tačiau visiškai nusisukti nuo FSB Putinas negali. Be FSB Kremlius negali tęsti karo prieš Ukrainą, todėl dabar už žvalgybą atsakingas kitas FSB skyrius.

(19)
(1)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: