[Žinios trumpai] Rusijoje prasideda mobiliojo ryšio apokalipsė - vartotojai pašiurpę kas vyksta  (1)

„Tele2“ dėl įrangos problemų verčia rusus atsisakyti neribotų tarifų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar veikiantis operatorius „Tele2 Russia“ (Oficialus įmonės pavadinimas – T2 Mobail/Т2 Мобайл) priklauso rusų kapitalo įmonei „Rostelecom“.  „Tele2“ Rusijoje vis dar turi teisę naudoti šį prekinį ženklą, tačiau nei su Švedijos „Tele2“ grupe, nei su „Tele2“ Lietuva neturi visiškai nieko bendra.

Rusijos mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ neribotus tarifus pabrangino 70 proc. Pasak įmonės darbuotojo, „Tele2“ specialistai išanalizavo mobiliojo interneto paslaugų vartojimą tarp savo abonentų ir priėjo prie išvados, kad daugumai žmonių nereikia neribotų tarifų – jiems užtenka tam tikro srauto.

Šiuo atžvilgiu operatorius pasiūlė rusams pakeisti požiūrį ir „sąmoningai“ naudoti ribotus paketus. Bendrovės atstovas pridūrė, kad tarifų iš linijos „Neribotas“ savininkai gali pasirinkti naują paketo tarifą, atsižvelgdami į savo prioritetus. Jie gali išlaikyti neribotą srautą dar šešis mėnesius, jei iš anksto sumokės mėnesinį mokestį už visą laikotarpį. „Tele2“ jau pradėjo siųsti SMS žinutes klientams, informuojančias apie naujus tarifus.

 

Socialinio tinklo „VKontakte“ vartotojai skundėsi dėl kainų pakėlimo, pavyzdžiui, vieno tarifo abonentinis mokestis šoktelėjo nuo 450 iki 700 rublių (8-12 eurų).

Ministerija paprašė operatoriaus paaiškinimo dėl tokio staigaus tarifų padidinimo. Kaip teigiama spaudos tarnyboje, jei pagrindai nebus pakankamai svarūs, departamentas privers grąžinti ankstesnius tarifus. Nuo metų pradžios mobiliojo ryšio operatoriai gali savarankiškai kelti kainas ne daugiau kaip infliacijos Rusijos Federacijoje dydžiu, kuris gegužės mėnesį siekė 11,8%.

Vis dėlto komunikacijos rinka yra socialiai reikšminga, todėl valstybė kontroliuoja kainų pokyčius. Anksčiau buvo rašoma, kad Rusijoje komunikacijos problemos prasidėjo pavasarį. Po Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą pirmaujantys Rusijos operatoriai MTS, „MegaFon“, „Vimpelcom“ ir „Tele2“ tarifų kainas pakėlė 30-50 rublių (0,54-0,90 eurų), kai kuriuose regionuose pabrangimas siekė 10%.

 

Vėliau tapo žinoma, kad Rusija susiduria su didelėmis mobiliojo ryšio ir 5G problemomis. Rusijos įmonės jaučia didelį bokštams skirtos įrangos trūkumą ir tikisi problemą išspręsti nelegaliu importu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai (1)