[Žinios trumpai] Rusijos oligarchas: po Ukrainos Putinas tikrai įsiverš į NATO teritoriją - tai galima sustabdyti tik vienu būdu, reikia veikti kietai ir greitai  ()

Michailas Chodorkovskis, iš šalies pasitraukęs Rusijos oligarchas ir žymus Kremliaus kritikas, interviu pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas galiausiai pradės karą NATO teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chodorkovskis tokį perspėjimą pateikė interviu televizijos tinklui „Euronews“, kurio būstinė yra Prancūzijoje. Jis paragino NATO ir toliau aprūpinti Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį ginklais ir kitais reikmenimis kovai su Rusijos kariuomene.

Chodorkovskis sakė „Euronews“ žurnalistei Shona Murray: „Šiandien NATO turi puikią galimybę padėti Ukrainai apginti savo suverenitetą dalyvaujadama šiame kare ginklų bei atsargų tiekimu, ir Ukrainos karių mokymu, o ne kovodama savo teritorijose. Jei ši galimybė bus praleista, perspėju: po kelerių metų, o gal ir anksčiau, NATO tiesiogiai dalyvaus šiame kare, nes tai vyks NATO šalies teritorijoje.“

Kurioje? Rusiją grėsme laiko kone visos rytinės NATO šalys, įskaitant Baltijos valstybes bei Lenkiją. Be to, Suomija taip pat turės vertinti tokią grėsmę, jei greitai kartu su Švedija įstos į NATO.

 

Tiesa, NATO pasiryžimas tiekti ginklus Ukrainai nesvyruoja. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sakė, kad Aljansas turi „politinę ir moralinę pareigą teikti didelę paramą“ Zelenskio šaliai ir toliau tieks Ukrainai ginklus „tiek ilgai, kiek reikės“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: