Arestovičius: Rusijos kariuomenė „pralaužė platų frontą ir žengė į priekį“ - gali apsupti Ukrainos gynėjus  ()

Arestovičius įvardijo vietovę, kurioje Rusijos kariuomenė „pralaužė platų frontą ir žengė į priekį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šiol didžiausias pavojus fronte yra atkarpa nuo Belaya Gora (į pietryčius nuo Lysyčansko) iki Bachmuto krypties. Rusijos kariuomenei čia pavyko persilaužti ir dabar jie „eina į priekį plačiu frontu“, tačiau Ukrainos vadovybė kontroliuoja situaciją.

Apie tai „YouTube“ kanale FEYGIN LIVE kalbėjo Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Pašnekovo teigimu, priešo pajėgos aktyviai veržiasi link automagistralės Lysyčanskas-Bachmutas, bandydamos apsupti Ukrainos karių grupę Luhansko srityje.

Tuo pat metu Ukrainos vadovybė sugebėjo atitraukti savo karius iš besiformuojančios apsupties Gorskio ir Zolotės gyvenvietėse, esančiose į pietus nuo Lysyčansko, dar prieš uždarant žiedą. Visi kariškiai išėjo organizuotai ir praktiškai be nuostolių, dabar užima naujas pozicijas.

Kalbant apie situaciją Severodonecke, Arestovičius nepatvirtino informacijos apie Ukrainos kariuomenės išvedimą iš miesto. Jis pažymėjo, kad nedidelės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų grupės ir toliau „košmarina“ priešą, todėl priešas negalės patekti į regiono centrą tiesiog taip paprastai.

 

Pašnekovas patvirtino Lysyčansko apsupimo grėsmę, tačiau kartu pažymėjo, kad Ukrainos kariai vykdo aktyvią mobilią gynybą, todėl priešui atlikti užduotį nebus lengva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: