[Žinios trumpai] Ždanovas paaiškino neįtikėtiną politinę vingrybę: „Ukrainoje oficialiai karo nėra“  ()

Ždanovas paaiškino, kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos nenumuša priešo lėktuvų virš Rusijos Federacijos teritorijos: „Čia yra pagrindinė priežastis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas įvardijo priežastis, kodėl Ukrainos kariškiai nenumuša oro taikinių virš Rusijos Federacijos ir Baltarusijos teritorijos.

Pasak patyrusio kariškio, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi reikiamą ginkluotę, su kuria gali smogti priešo lėktuvams už šalies ribų. Priežastis, kodėl Ukrainos kariuomenė naikina okupacinių pajėgų lėktuvus tik savo oro erdvėje, yra grynai politinė.

24-ojo kanalo vedėjas Olego Ždanovo paklausė: „Iš čia kyla klausimas: ar galime numušti lėktuvus jų teritorijoje, turint omenyje, kad jie mus apšaudo neperžengdami sienų, argumentuodami, kad jūs mus apšaudote, todėl grėsmę pašalinsime?“

Į tai atsargos pulkininkas atsakė: „Mūsų oro gynybos sistema gali pasiekti ir priešo teritoriją. Tam tereikia priimti politinį sprendimą: ginamės savo ribose arba ginamės savo ginkluote“.

„Šiandien situacija yra tokia, kad mes neskelbiame karo padėties ir ginamės savo ribose, todėl negesiname Rusijos artilerijos, kuri apšaudo Sumų ir Černihivo sritis, nenumušame lėktuvų, kurie iš Baltarusijos oro erdvės atakuoja mūsų teritoriją.“

 

Po to patyręs kariškis paaiškino, kodėl Ukraina oficialiai nepareiškia, kad joje yra karo padėtis, kuri leistų numušti priešo lėktuvus virš Rusijos ir Baltarusijos teritorijos: „Suprantu, kad šiandien Vakarų visuomenė nepasirengusi dėl karo padėties Europos žemyne. Tai pagrindinė priežastis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(15)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: