[Žinios trumpai] Ukraina apsupo ir nugalėjo Rusijos kariškius: „Sudaužė į šipulius. Yra sužeistų, daugybė žuvusių“ (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms Donbase pavyko apsupti vieną iš Rusijos kariuomenės dalinių ir visiškai jį sunaikinti smarkia šaulių ir artilerijos ginklų ugnimi. Mūšį išgyvenęs Rusijos kariuomenės samdinys iš ORDLO telefonu papasakojo žmonai mūšio detales ir sakė, kad Rusijos kariuomenė buvo „sutriuškinta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokalbį pavyko perimti Ukrainos žvalgybai. Įrašo fragmentą Ukrainos žvalgyba paskelbė vaizdo įrašų talpinimo svetainėje „YouTube“.

„Buvome sudaužyti į šipulius. Vos išsigelbėjome ant kojų – yra sužeistų ir negyvų. Telefonu negaliu pasakyti, kur esame. Mes išvykome iš čia – vos galėjome nueiti. Jie pradėjo šaudyti ryte. Nežinau, ar problema bus išspręsta dabar. Visi bėgome iš kelio. Nuo minosvaidžių, nuo bet ko, kuo jie mus apšaudė, kai atsitraukinėjome“, – pasakė samdinys.

Pasak jo, evakuavus išlikusius gyvuosius, jiems buvo įsakyta grįžti į mūšio zoną, tačiau niekas neketina jo laikytis.

 

„Jie atėjo netikėtai, tiesiog apsupo mus ir mus sumušė. Prašėme pagalbos per radijo stotelę, bet padėti tiesiog atsisakė. Buvome išmesti į patį įkarštį. Ten nebuvo nė vieno savo žmogaus. Priešai buvo netoli, rusai bėgo kiek pajėgė“, – teigia jis.

Pasak samdinio, apsupties metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos nužudė rusų būrio vadą, kuris dieną prieš tai šventė savo 30-ąjį gimtadienį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(239)
(3)
(236)

Komentarai ()

Susijusios žymos: