[Žinios trumpai] Vos per savaitę HIMARS įvarė paniką rusams: „Rusija nebegali kaupti amunicijos sandėliuose, negali kurti vadaviečių Ukrainoje, tai kardinaliai keičia karo eigą“  ()

Ukrainos kariuomenė sunaikino keletą rusų vadaviečių ir didelių amunicijos sandėlių priešo užnugaryje. Ir tai - sąjungininkų suteiktų HIMARS sistemų darbo rezultatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai - naujas skyrius kare prieš Rusiją. Rusija nebegali rinkti savo amunicijos sandėliuose, negali kurti vadaviečių Ukrainos teritorijoje“, – teigia karybos ekspertas Michailas Samusas, - „Šie veiksmai bus stiprinami ir Ukraina sunaikins tiekimo linijas, vadavietes, operacijų valdymo sistemas“.

Jo teigimu, tai stipriai pakenks Rusijos operacijos Donbase, nes nebeliks artimų vadaviečių, kurios gali kontroliuoti persigrupavimą, puolimo kryptis ir t. t. Artimos vadavietės sutrumpina komunikacijos linijas ir užtikrina greitą reagavimą į besikeičiančią situaciją.

„Jeigu sunaikinsime vadavietes, amunicijos sandėlius ir ryšių valdymo liniją, faktiškai sunaikinsime priešo karių grupuotes - kad ir kiek būtų bataliono-taktinių grupių, jos praras galimybę vykdyti puolimo operacijas“, – sakė ekspertas.

HIMARS – tai amerikietiška padidinto mobilumo raketinė artilerijos sistema, sumontuota ant ratinės važiuoklės. HIMARS penkių tonų sunkvežimyje gabena šešis raketų paleidimo įrenginius arba vieną MGM-140 ATACMS raketą. Savaime aišku, HIMARS sistemos ukrainiečių rankose bus pagrindiniai rusų taikiniai, bet jų privalumas tas, kad po šūvių salvės jos gali greitai pakeisti buvimo vietą. Bet, aišku, rusų dronai jų labai ieškos.

(72)
(0)
(72)

Komentarai ()