[Žinios trumpai] „Tai bus kažkas panašaus į haubicas”: Italija priversta tiekti ginklus Ukrainai, bet viską įslaptino  ()

Pasak Marko Rutte, Roma gali prisidėti prie ginklų tiekimo Ukrainai, nes jai yra itin svarbu turėti sunkiosios ginkluotės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Madride vykstant NATO aukščiausiojo lygio susitikimui žurnalistai kalbėjosi su Nyderlandų ministru pirmininku apie ginklų tiekimą Ukrainai. M. Rutte sakė, kad Italija tieks sunkiąją ginkluotę Ukrainai. Šiuo metu sudėtingiausia padėtis yra Rytų Ukrainoje, kur pastarosiomis savaitėmis lėtai, bet nuosekliai žengia Rusijos kariai.

„Nepaprastai svarbu, kad Ukraina gautų pakankamai sunkiosios ginkluotės sistemų“, – sakė M. Rutte.

Savo ruožtu Nyderlandai suvienijo jėgas su Vokietija, ir taip buvo pristatyti PzH 2000. Pasak ministro pirmininko, Italija taip pat nusprendė prisidėti. Paklaustas, ar tie patys PzH 2000 bus tiekiami iš Italijos, Rutte atsakė, kad tai dar neaišku.

Savo ruožtu Italijos gynybos ministerijos atstovas teigė, kad Ukrainai skirtos įrangos sąrašas yra įslaptintas, todėl jis nekomentavo jokių tiekimų.

 

Pažymima, kad Italijoje didėja spaudimas didinti ginklų tiekimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Italija jau perdavė Ukrainai haubicas FH-70, kurios nuo gegužės 26 dienos naikina priešus fronto linijoje. Birželio 21 dieną prie jų prisijungė Vokietijos ir Nyderlandų PzH 2000.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: