Ukrainoje kariaujantis azerbaidžanietis: „Yra tik vienas priešas visam pasauliui ir tai - Rusija: jei ne ji, nebūtų buvę jokio karo Kalnų Karabache“ (Video)  ()

Azerbaidžaniečių tautybės ukrainietis apie karo panašumus su Rusija Kalnų Karabache ir Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas Ramilas davė interviu Jurijui Butusovui, kuriame jis pasakojo, kad gimė Ukrainoje po to, kai prieš daugelį metų jo tėvai atvyko iš Azerbaidžano, prasidėjus Karabacho karui. Nuo 2014-ųjų jis gina Ukrainą, nes dabar čia jo namai.

Pasak Ramilo, jis labai norėjo 2020 metais dalyvauti išlaisvinimo misijoje Azerbaidžane, tačiau manė, kad turėtų likti kariauti Ukrainoje.

„Negalėjau mesti to, kas čia vyksta, ir eiti ten. Žinoma, labai norėjau ir maniau, kad būtina, bet nusprendžiau, kad manęs čia reikia labiau. Ten yra kovotojų, aš pasitikiu savo broliais. Per 44 dienas karas buvo baigtas, nes buvo ginklų ir aviacija gerai dirbo. Štai ko čia reikia: ginklų. Armėnų ištekliai išseko. Mums reikia stiprios ginkluotės ir mes tikrai laimėsime šį karą. Jau įrodėme visam pasauliui, kad esame labai stipri kariuomenė“, – kalbėjo kovotojas.

Pokalbio su žurnalistu metu kariškis pasakojo, kad Rusijos kariuomenė Azerbaidžane elgėsi taip pat kaip Ukrainoje: „Daug kalbėjausi su tėvu, jis pasakojo, kaip buvo. Dabar manęs klausia, o aš jam sakau kaip yra čia. Šaudo į civilius gyventojus, naikina Ukrainos žmones. Mano tėvas sakė, kad čia labai panaši istorija – genocidas, naikinimas. Jie maksimaliai naikina civilius, kariškius, infrastruktūrą. Viskas beveik tas pats“.

 

„Ar galima sakyti, kad per tiek metų jau išmokai kovoti?“, – paklausė Butusovas.

„Taip, per visą tą laiką išmokau kovoti. Buvo iškeltos užduotys, kurias vykdėme, mes netekome daug brolių. Labai sunku tai prisiminti. Bet užduotys buvo įvykdytos. Visos kovinės užduotys visada buvo įvykdytos, mes pasiekėme savo tikslus“, – atsakė Ramilas. Tada jis pripažino, kad sunkiausia kova dar laukia. Ji prasidės, kai bus kontrpuolimas. Bet, apskritai, jis tvirtino, kad jau nebebijo Rusijos artilerijos ir aviacijos.

 

„Mes jau įėjome į režimą, mums tai nebaisu. Jie turėtų mūsų bijoti, nes jie kovoja mūsų žemėje, o mums mūsų žemė, mūsų žmonės padeda", - užtikrintai kalbėjo kovotojas. - „Aš žinau, kad mes esame stiprūs, o jie tik mėšlo krūva, kitaip negaliu jų pavadinti. Sakau tai, nes žinau, kad Azerbaidžane dėl jų kentėjo žmonės. Jei ne Rusija, Karabacho  karo nebūtų. Žmonės gyveno gerai, ramiai. Bet kai tik Rusija įvedė savo kariuomenę, tai prasidėjo“.

Baigdamas interviu jis pabrėžė, kad Rusija yra priešas ne tik Ukrainai, bet ir visam pasauliui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()