[Žinios trumpai] Elitinė Baltarusijos specialiųjų pajėgų brigada atvirai stojo prieš Putiną: išsiuntė netikėtą laišką Lukašenkai  ()

Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų 5-osios specialiųjų pajėgų brigados kariai nenori kariauti Ukrainoje ir siunčia laišką Lukašenkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialiųjų pajėgų brigada paragino A. Lukašenką neįsitraukti į karą „dėl Putino imperinių ambicijų“. Baltarusijos karinis elitas nenori veržtis į Ukrainą, specialiųjų pajėgų brigada jau išsiuntė laišką Lukašenkai.

Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų 5-osios specialiųjų pajėgų brigados kariai nenori kariauti Ukrainoje ir prašo Aleksandro Lukašenkos neduoti įsakymų pulti svetimą šalį. Kariškiai apie tai pranešė laiške vyriausiajam vadui, kurį publikuoja „Gordon“ leidinys.

Specialiosios pajėgos apkaltino Rusiją įtraukus Baltarusiją į užkariavimo karą, taip pažeidžiant Baltarusijos valdžios institucijų teisės viršenybę savo teritorijoje, neleidžiant joms savarankiškai vykdyti vidaus ir užsienio politiką.

Tuo pačiu specialiosios pajėgos pareiškia, kad yra pasirengusios visapusiškai ginti savo šalies sienas, liedamos už tai kraują, bet nesiruošia kariauti agresyviame kare. Karinis elitas priminė Baltarusijos lyderiui, kad karių ir civilių žūtys bus neatsiejama karo kasdienybė. Be to, įsiveržusi į Ukrainą, Baltarusija taps nepageidaujama valstybe.

 

Kariškiai pridūrė, kad įstojęs į karą, Aleksandras Lukašenka paaukos savo piliečių gyvybes, vaikų ateitį vardan „imperinių Vladimiro Putino ambicijų“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(243)
(3)
(240)

Komentarai ()