[Žinios trumpai] Melitopolio meras atskleidė apie paniką po super galingos Ukrainos atakos: rusai bėgo kaip išprotėję, evakavo visą techniką, miestas visiškai užblokuotas  ()

Dvi pragaro dienos rusams Melitopolyje: meras kalbėjo apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę okupuotame mieste.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-05 [Žinios trumpai] Melitopolio meras atskleidė apie paniką po super galingos Ukrainos atakos: rusai bėgo kaip išprotėję, evakavo visą techniką, miestas visiškai užblokuotas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Melitopolio miesto meras Ivanas Fiodorovas paskelbė apie dvi pragaro dienas užpuolikams, sunaikintą karinę bazę Melitopolio aerodrome ir susprogdintą geležinkelio tiltą netoli Liubimovkos kaimo.

„Melitopolio aerodromas, kaip karinė rašistų bazė, nebeegzistuoja. Nuo trečios valandos ryto po pirmojo rytinio apšaudymo jie pradėjo evakuoti visą personalą iš čia. Po to šeštą ryto – po antrojo masinio apšaudymo – jie pradėjo evakuoti visą išlikusią techniką. Po to aerodrome, kurį užėmė rašistai, nebuvo nė vieno žmogaus. Tikimės, kad jie ten daugiau niekada negrįš“, – sakė Fiodorovas.

Jis pridūrė, kad po apšaudymo orlaiviai apskriejo virš Melitopolio ir miestas buvo visiškai užblokuotas.

„Iki 16 val. miestas buvo visiškai užblokuotas. Okupantai išsiskirstė po visus gyvenamuosius rajonus, o jų technika stovėjo tiesiog kiemuose. Tai dar kartą patvirtina, kad okupantai gyventojus naudoja kaip žmogiškuosius skydus. Po 16:00 miestas buvo atblokuotas, tačiau išvažiuoti ir įvažiuoti galima tik atlikus visišką automobilių apžiūrą“, – informavo Fiodorovas.

Melitopolio meras pažymėjo, kad praėjus kelioms valandoms po rytinio apšaudymo nugriaudėjo sprogimai, nes tai buvo tikra rusų okupantų karinė bazė.

 

„Viena iš trijų, kuri buvo Melitopolio miesto teritorijoje. Karinė bazė buvo įsikūrusi šalia civilių gyventojų gyvenamųjų pastatų. Nė vienas gyventojas nenukentėjo. Užtat nukentėjo daugybė rašistų“, – pabrėžė Fiodorovas.

Melitopolio meras informavo, kad vakare šalia Melitopolio kaime taip pat įvyko dar vienas apšaudymas. Be to, Melitopolio meras sakė, kad pasienyje tarp Melitopolio ir Tokmako regionų, netoli Liubimovkos kaimo, buvo susprogdintas geležinkelio tiltas.

„Šiuo geležinkeliu šaudmenys buvo tiekiami Berdjansko ir Donecko kryptimis. Šiandien tiltas visiškai nebeveikia. Manau, kad mūsų specialiosios tarnybos galės nufotografuoti, kas ten įvyko. Tačiau aišku, kad užblokuotas ir kitas šaudmenų tiekimo rašistams būdas. Paskutinės dvi dienos rašistams Melitopolyje yra tikras pragaras“, – pareiškė Fiodorovas.

 

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, liepos 3 d., Melitopolyje, Ukrainos kariškiai naktį daugiau nei 30 kartų atakavo Rusijos karinę bazę. Taip pat liepos 2 d. pasipriešinimo pajėgų dėka nuo bėgių nuriedėjo Rusijos šarvuotasis traukinys su šoviniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(1)
(111)

Komentarai ()

Susijusios žymos: