[Žinios trumpai] JK politikas įspėjo Europą: karas pasikeitė ir tai labai pavojinga, yra tik vienas būdas kaip išgelbėti Ukrainą  ()

Britų politikas Tobiasas Ellwoodas paragino į fronto liniją siųsti NATO standartus atitinkančius ginklus. Kitu atveju dabartiniais tempais rusai gali pasiekti svarbiausią Ukrainos grūdų eksporto uostą – Odesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos parlamentaras iš Konservatorių partijos Tobiasas Ellwoodas teigė, kad Rusija Ukrainoje įgyja daugiau teritorijos, nei praranda. Pasak politiko, tokiu tempu galiausiai rusai gali pasiekti Odesą – svarbiausią Ukrainos grūdų eksporto uostą. Todėl nepaprastai svarbu, kad NATO standartus atitinkantys ginklai kuo greičiau atsidurtų fronto linijoje.

Ellwoodo teigimu, Ukrainos kariai atliko „didžiulį darbą“, tačiau Rusijos ginkluotosios pajėgos sėkmingai stiprina gynybą užimtose teritorijose.

„Putinas gali paskelbti, kad tai pergalė savo rinkėjų akivaizdoje. Jie ką tik paskelbė užėmę Lysyčansko miestą – paskutinę Luhansko srities gyvenvietę, kuri buvo Ukrainos žinioje. Siekdami apeiti Ukrainos kariuomenę jie jau kirto Doneco upę“, – sakė parlamentaras, patikslindamas, kad tai svarbus laimėjimas operatyviniu požiūriu, nes dabar Rusijos ginkluotosios pajėgos pėstininkus ir šarvuočius naudoja kitaip nei anksčiau.

 

Ellwoodas perspėja, kad yra tikimybė, kad po kurio laiko Rusijos kariai galiausiai pajudės į vakarus link Odesos uosto, kuris yra itin svarbus grūdų eksportui.

(13)
(2)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: