[Žinios trumpai] Rusijoje vyksta beprotiški dalykai: po paso parodymo gydytojui buvo sumuštas ir apkaltintas terorizmu  (0)

Vyro teigimu, policija jį privertė prisipažinti, kad organizavo masinius protestus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Omsko teisėsaugininkai sumušė vietos gyventoją Zacharą Zakurdajevą, turintį trečios grupės negalią. Šio įvykio priežastis buvo ta, kad pas gydytoją vyras išsiėmė pasą, ant kurio viršelio buvo Ukrainos herbas. Dėl to Rusijos Federacijos piliečiui už ginkluotųjų pajėgų diskreditavimą buvo skirta 30 tūkstančių rublių (465 eurų) bauda.

Per medicininę apžiūrą ligoninėje gydytojas paklausė Zakurdajevo apie jo požiūrį į vadinamąją „specialiąją operaciją“, pacientas paaiškino, kad jam nepatinka, jog per karą miršta žmonės.

Po kelių dienų policija sulaikė dirbantį vyrą su Ukrainos herbu pase. Anot jo, departamente jis buvo sumuštas ir priverstas pasirašyti prisipažinimą, kad yra susijęs su masinių protestų organizavimu ir galbūt susijęs su Ukrainos ginkluotais daliniais, ypač su Azovo pulku. Dieną Zakurdajevas buvo laikomas policijos kameroje. Sprendimą suimti pacientą lėmė gydytojas, kuris teigė, kad Zakurdajevas įžūliai parodė pasą su Ukrainos herbu ir agresyviai kalbėjo apie Putiną.

 

Pasak Zakurdajevo, jo motina yra ukrainietė, o artimieji ir draugai gyvena Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(10)
(-4)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: