Stipriai įpykęs Rusijos samdinys rėžė kaltinimus dėl trijų katastrofiškų klaidų: štai kaip Rusija prarado geriausią techniką, o dabar prasidėjo košmaras  ()

Karo su Ukraina metu Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos padarė tris dideles klaidas, kurios kainavo didžiulius nuostolius ir puolimo potencialo praradimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo su Ukraina metu Rusijos kariuomenės vadovybė padarė tris katastrofiškas klaidas. Dėl to Rusijos kariuomenė patyrė daug nuostolių. Apie tai rašė Andrejus Morozovas, buvęs Rusijos Federacijos samdinys, tinklaraštininkas propagandistas.

Pirmoji klaida, pasak samdinio, buvo padaryta pradiniame Putino „specialiosios operacijos“ Ukrainoje etape. Bandydama įvykdyti žaibo karą, Rusijos Federacija giliai į Ukrainos teritorijas nugabeno didžiulį kiekį šarvuočių ir gyvosios jėgos, nesuteikdama joms reikiamos apsaugos. Tai virto grandioziniu besiveržiančių Rusijos Federacijos jėgų pralaimėjimu, pabėgimu iš Kijevo ir visos šiaurinės Ukrainos dalies. Morozovas pažymėjo, kad būtent tada Rusijos ginkluotosios pajėgos prarado didžiąją dalį šiuolaikinių ginklų, įskaitant tankus T-72 ir T-90, taip pat šarvuočius BMP-3.

„Mes praradome galimybę vykdyti dideles operacijas dideliame teritorijos gylyje. Mes nuvilkinome karą", - rašo buvęs samdinys.

Antroji klaida įvyko jau balandžio-birželio mėnesiais, kai Rusijos karių daliniai pradėjo frontines atakas Luhansko srityje. Morozovas pripažino, kad nuostoliai buvo „beprotiški“.

Užpuolikai dabar daro trečią klaidą. Žinodami apie vakarietiškos tolimosios artilerijos tiekimą Ukrainai, rusai pasistatė šaudmenų sandėlius ranka pasiekiamoje vietoje. Būtent šie objektai dabar garsiai ir galingai sprogsta nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgių. „Prarasta galimybė pulti bent taip, kaip puolė anksčiau", - skundžiasi buvęs samdinys. Jis labai aštriai pasisakė prieš tokias klaidas padariusią karinę-politinę Rusijos Federacijos vadovybę.

 

„Tiesiog kvaili, siauro mąstymo vagys. Kaip ir civilinė šalies vadovybė", – rašo įtūžęs samdinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(3)
(149)

Komentarai ()

Susijusios žymos: