Rusai grįžta prie retro technologijų: prasidėjo totali blokada, masiškai perka DVD diskus ir vinilines plokšteles  (2)

„Blu-ray“ grotuvų, „Blu-ray“ diskų, DVD ir vinilo plokštelių atgimimas Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu Rusijoje prasidėjo itin aktyvus „Blu-ray“ grotuvų, „Blu-ray“ diskų, DVD ir vinilo plokštelių, pirkimo metas. Detales papasakojo  „3dnews.ru“.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, „Blu-ray“ grotuvų pardavimai išaugo 5 kartus. CD, DVD ir vinilų nuperkama 2 kartus daugiau. Žiniasklaida pabrėžė, kad vartotojų paklausa padidėjo, nes sumažėjo kokybiško užsienio turinio kiekis, kurį anksčiau teikė tokios platformos kaip „Netflix“ (Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, „Netflix“ paliko Rusijos Federacijos rinką). Faktas, daugelis užsienio kino kompanijų  atsisakė bendradarbiauti su Rusijos platintojais ir Rusijos internetiniais kino teatrais, todėl iš jų buvo atimtos teisės demonstruoti jų kūrinius.

„Izvestija“ rašo, kad internetinėje parduotuvėje „Ozon“, nuo 2022 metų sausio iki birželio parduota 5 kartus daugiau „Blu-ray“ grotuvų nei per tą patį laikotarpį prieš metus. Mažmenininkas „Wildberry“ teigia, kad pardavė dvigubai daugiau šių įrenginių. „M.Video - Eldorado“ atstovai pranešė, kad per du 2022 metų ketvirčius pardavė tris kartus daugiau DVD ir „Blu-ray“ diskų nei per tuos pačius du 2021 metų ketvirčius.

„Analyst Mobile Research Group“ teigia, kad diskų ir grotuvų pardavimų padidėjimo priežastis yra „retro medijos mados“ sugrižįmas. Bet tikroji priežastis glūdi kitur. Denisas Kuskovas iš „TelecomDaily“ ir Aleksandras Baulinas, IT ekspertas, tvirtina, kad dėl to kaltas daugelio Vakarų kino studijų, produkcijos ir transliacijos platformų pasitraukimas iš Rusijos Federacijos. Būtent dėl ​​to sumažėjo rodomų filmų asortimentas Rusijos internetiniuose kino teatruose.

 

Internetinėje parduotuvėje „Wildberries“ taip pat aktyviai perkamos vinilinės plokštelės – 60% daugiau nei metais anksčiau. Patefonų ir visokių priedų taip pat perkama 184% daugiau nei anksčiau. „M.Video – Eldorado“ įrašų pardavimai išaugo 25 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai (2)