[Žinios trumpai] Rusai gerai gavo į kailį: sunaikino visą tankų dalinį  ()

Ukrainos kariuomenės 80-osios atskirosios oro desanto brigados kariai per dvi liepos 6 ir 7 d. vykusias kovas sunaikino 12 rusų tankų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė brigados spaudos tarnyba socialiniame tinkle „Facebook“.

Desantininkai atrėmė masinį Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimą rytų kryptimi. Liepos 7 d. įvykusio susirėmimo metu buvo sunaikinta 12 rusų tankų. Kovotojai gynėsi kartu su kitais daliniais. Priešo nuostoliai per dvi kovos dienas siekė daugiau nei vieną tankų kuopą.

Liepos 7 d. priešas masiškai puolė Ukrainos kariuomenės pozicijas, „nusprendęs žaisti „Kursko mūšį 2“. Rusijos ginkluotosios pajėgos bandė pralaužti gynybą šarvuočiais ir ugnimi. Tačiau desantininkai okupantams surengė „karštą priėmimą“.

„Pirmieji du rusų tankai buvo sunaikinti puolimo pradžioje, kai pateko į pasalą. Kita tankų grupė buvo padegta RPG, NLAW ir „Javelin“. Dar du buvo apšaudyti artilerijos“, – pranešė leidinys.

 

Nepaisant pradinių nuostolių, Rusijos ginkluotosios pajėgos tęsė puolimą, bandydamos užimti priešakinį placdarmą ir įsitvirtinti. Ukrainos kariuomenė toliau smogė priešo technikai ir artilerijai. Dėl to taktiniai veiksmai pareikalavo aukų – 12 tankų, 5 šarvuočių ir vieno sunkvežimio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: