[Žinios trumpai] Ukraina taip sumalė Rusijos šarvuočius iš Novosibirsko, kad likę gyvi kategoriškai atsisakė grįžti ir evakuoti sužeistuosius  ()

Kramatorsko apylinkėse Rusijos kariai iš Novosibirsko patyrė didelių nuostolių – daug žuvusiųjų ir sužeistųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra duomenų, kad Rusijos armijos kariai masiškai atsisako dalyvauti sužeistų kolegų evakuacijoje iš mūšio lauko . Pasak šaltinių, okupantai bijo naujų Ukrainai perduotų artilerijos sistemų, kurios tiksliais smūgiais paverčia daug rusų „200-uoju kroviniu“.

Apie tai savo „Telegram“ kanale praneša žurnalistas Romanas Cymbaliukas. Remiantis iš karinių šaltinių gauta informacija, trečiadienį, liepos 13 d., Kramatorsko kryptimi, vieno iš Novosibirsko dalinių šarvuočiai, bandydami atakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, patyrė didelių nuostolių. Buvo daugybė žuvusiųjų ir sužeistųjų, tačiau išgyvenusieji atsisakė evakuoti sužeistuosius. Dėl to žuvo dauguma sužeistųjų, o likusieji buvo surinkti Ukrainos kariuomenės.

Cymbaliukas pažymi, kad panaši situacija vyksta visuose fronto sektoriuose. „Liepos 13 d., Kramatorsko kryptimi, Centrinės karinės apygardos 41-osios jungtinės ginkluotės armijos (karinis dalinys 64128, Novosibirskas) vieno iš šarvuočių kariai, bandydami atakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, patyrė didelių nuostolių - 8 žuvo ir daugiau 11 buvo sužeisti. Tačiau rusų kariai atsisakė evakuoti sužeistuosius ir dėl to dauguma žuvo, o kai kurie pateko į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nelaisvę. Ta pati situacija stebima absoliučiai visuose fronto sektoriuose“, – pažymėjo žurnalistas.

(86)
(2)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: