Legendiniai Ukrainos „Kraken“ kariai atliko juvelyrinę operaciją Luhansko srityje: orkų spec. pajėgų dalinys nušluotas nuo žemės paviršiaus  ()

Specialusis dalinys „Kraken“ „išretino“ rusų įsibrovėlių grupę Belogorovkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotoje Belogorivkoje, Luhansko srityje, sėkmingą karinę operaciją atliko legendinis Ukrainos gynybos pajėgų specialusis dalinys „Kraken“. Rusijos kariuomenė patyrė didelių nuostolių. 

Filmuota operacijos medžiaga buvo paskelbta internete. Vaizdo įrašą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Operacija įvyko liepos 12 d. Ją sudarė du pagrindiniai etapai. Pirmasis – ugnies reidas. „Kraken“ kovotojai su artilerija atakavo kaime susikoncentravusius rusų užpuolikus ir jų įrangą.

Antrasis operacijos etapas – pėstininkų darbas. „Kraken“ grupė su šarvuočiais įsiveržė į gyvenvietę ir stojo į mūšį su Rusijos kariuomene. Rezultatai labai įspūdingi: žinoma apie 60 įsibrovėlių, taip pat 5 vienetus Rusijos karinės technikos likvidavimą.

Be to, iš operacijos „Kraken“ kovotojai grįžo su trofėjumi – dviem į nelaisvę paimtais rusų kariais. Anksčiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos Belogorovkoje nugalėjo RF ginkluotųjų pajėgų 24-osios atskirosios sargybos brigados specialiąsias pajėgas iš Novosibirsko.

 

„Kraken“ specialiųjų pajėgų pagrindas suformuotas iš legendinio Ukrainos pulko „Azovas“ veteranų. Tai kovotojai, turintys didelę kovinę patirtį. Būtent šis dalinys sėkmingai sulaiko Rusijos puolimą Charkivo kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(2)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: