[Žinios trumpai] Ždanovas: jau matosi dar didesnė Ukrainos kariuomenės problema nei sunkiosios ginkluotės trūkumas  ()

Pasak prezidento kanceliarijos vadovo Andrijaus Jermako patarėjo Michailo Podoliako, Ukrainai reikia lygybės sunkiosios ginkluotės atžvilgiu, kad būtų baigtas karas. Tačiau Olegas Ždanovas mato kitus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyla tam tikrų abejonių, ar tuos didelio masto ginklų kiekių prašymus, kuriuos išsako Kyjivas, patenkins Vakarų partneriai. Tai supranta ir Ukrainos vadovybės politiniai veikėjai. Todėl, norint gauti optimalų kiekį, poreikiai yra specialiai pervertinami.

Tokią nuomonę savo „Telegram“ kanale išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Anot jo, kita vertus, Ukrainos kariškiai nesistengia apskaičiuoti sąjungininkų veiksmų ir išsakyti tikruosius poreikius.

Tačiau, kaip pastebi O. Ždanovas, problema yra ne tik tai, kad Ukraina neturi reikiamo kiekio sunkiosios ginkluotės, bet ir tai, kad Ukrainos ginkluotosiose pajėgose trūksta gerai parengtų kovai pėstininkų.

„Nepaisant daugybės pareigūnų pareiškimų iš apie 700 000 karių, ginančių Ukrainą, toli gražu ne visi jie yra kovinės sudėties. Todėl koviniai daliniai pašalinami iš frontų, kur tik susirėmimai nurimsta, ir metami į Luhansko-Donbaso sritis, juos pakeičiant savigynos (TRO) būriais. Tačiau pastarieji dažnai neturi reikiamo pasirengimo ir dažnai motyvacijos. Ir dėl tos pačios priežasties mūsų atsakomieji puolimai skirtinguose sektoriuose vykdomi aiškiai nepakankamomis pajėgomis“, – sakė jis.

 

Todėl, anot O. Ždanovo, svarbiausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų uždavinys dabar yra „sukurti ir apmokyti galingą pėstininkų rezervą, kuris taps mūsų kontratakų sėkmės garantu, kai turėsime atkovoti savo žemę“.

Anksčiau Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas paskelbė, kiek ginklų Ukrainai reikia, kad karas būtų baigtas pergalingai: 1000 vnt. 155 mm haubicų (Ukraina turi apie 150 skirtingų tipų), 300 MLRS, 500 tankų, 2000 šarvuočių, 1000 dronų.

Tuo pat metu Ukrainos gynybos ministro patarėjas Jurijus Sakas paskelbė dar vieną reikalingą MLRS skaičių – 100 vienetų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(3)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: