[Žinios trumpai] Ukrainos ugnies galia smarkiai didėja - gaus naujus HIMARS ir turės rimtą salvinių raketinių sistemų skaičių  (1)

Naujasis JAV gynybos pagalbos paketas apims keturias daugkartinio paleidimo raketų sistemas HIMARS, padidinančias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnies galią.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-21 [Žinios trumpai] Ukrainos ugnies galia smarkiai didėja - gaus naujus HIMARS ir turės rimtą salvinių raketinių sistemų skaičių  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos į Ukrainą siunčia dar keturias HIMARS sistemas. Tai pranešė naujienų agentūros, remdamosis Pentagono vadovo Lloydo Ostino pareiškimu, kuris oficialiai patvirtino naują ilgo nuotolio salvinių sistemų partiją. Taigi bendras M142 HIMARS skaičius Ukrainos kariuomenėje sieks 16 vienetų. Be to, Ukrainos teritorijoje jau yra 6 vikšrinių M270 vienetai, gauti iš JK ir Norvegijos.

„Telegram“ kanalas „Ukraina 365“ pažymi, kad M270 ir HIMARS yra broliai dvyniai. M270 yra sunkesnė vikšrinė sistema su 12 paleidimo įrenginių, HIMARS - mobilesnė sistema su 6 raketų vamzdžiais.

„16 HIMARS + 6 M270 (3 britų + 3 norvegiški), kurie iš tikrųjų yra "dvigubi HIMARS" - tai jau 28 HIMARS ugnies sistemos. Be to, Vokietija žadėjo 3 MARS MLRS (vokiškai modernizuotas M270)", - pastebi žurnalistai.

 

Rusijos gynybos ministerija teigia sunaikinusi 3 tokius kompleksus, tačiau negalėjo pateikti jokių šios informacijos įrodymų.

(30)
(0)
(30)

Komentarai (1)