[Žinios trumpai] JK žvalgyba: Pietuose prasidėjo pagrindinis mūšis - kas jį laimės, tas turės galutinę Pietų kontrolę  ()

Visiška Dniepro perėjos kontrolė yra pagrindinis kovos dėl Chersono tikslas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atakavo okupantus Antonovskio tilto rajone, Chersone. Tai vienintelis tiltas, išskyrus geležinkelį, jungiantis miestą su kairiuoju Dniepro krantu. 

Liepos 20 d., Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, remdamasi savo žvalgybos duomenimis, paskelbė pagrindines pozicijas ant Antonovskio tilto.

Liepos 19 d. Chersono koloborantai pranešė apie pirmąjį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgį Antonovskio tiltui. Taip pat internete buvo parodytas vaizdo įrašas apie smūgio poveikį. Kadruose matyti bombų paliktos skylės ant tilto. Tačiau vietos gyventojai teigia, kad šios skylės yra ant kito pėsčiųjų tilto ir atsirado pačioje karo pradžioje.

Taip pat žinoma, kad Antonovskio tiltas yra stipriai saugomas Rusijos kariuomenės ir jame yra oro gynybos sistema. Kova dėl tilto ir aplink jį bus pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslas mūšyje dėl Chersono.

 

Britai teigia, kad šis tiltas yra vienintelis ir pagrindinis, kuriuo iš Donbaso į Chersono sritį permetama kariuomenė ir technika.

Chersonas Rusijos Federacijai turi ne tik politinę, bet ir simbolinę reikšmę. Jie iš visų jėgų stengsis išlaikyti regiono kontrolę.

Tikėtina, kad perėjų per Dnieprą kontrolė bus pagrindinis veiksnys, lemiantis karo veiksmų Chersono regione baigtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: