[Žinios trumpai] Rusai iš tikro užblokuoti! Liko vos 1 žingsnis iš 4 ir įvyks karinė sensacija - tai būtų didžiulis smūgis Rusijai  ()

Vysokopolėje, Chersono srityje, Ukrainos kariai išties blokavo taktinę užpuolikų grupę, kurią sudaro apie 1000 žmonių, bet fiziškai jų neapsupo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-24 [Žinios trumpai] Rusai iš tikro užblokuoti! Liko vos 1 žingsnis iš 4 ir įvyks karinė sensacija - tai būtų didžiulis smūgis Rusijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai feisbuke pranešė IS grupės koordinatorius Konstantinas Mašovecas .

Anot jo, viena vertus, Ukrainos ginkluotosios pajėgos šaudo per teritorijos juostą į pietus nuo Vysokopolye. Iš antrojo flango, Potiomkino kaimo srityje, Ukrainos daliniai pajudėjo tam tikru atstumu į pietryčius nuo Vysokopolės, suintensyvindami apšaudymą.

„Taigi, taktinė Rusijos kariuomenės grupė Vysokopolye pasirodė užblokuota iš trijų pusių, o ne iš visų 4, ir toliau laikė šią teritorijos juostą tik į pietus ir pietvakarius nuo kaimo ...“ - pasakė Mašovecas.

Ekspertas patikslino, kad ten susitelkę mažiau nei 1000 įsibrovėlių. Grupę sudaro desantininkai, būtent 11-oji gvardijos oro puolimo brigada (iki 1 BTGr), taip pat tam tikras skaičius karių iš 205-osios atskiros motorizuotųjų šaulių brigados. Tikriausiai tarp jų yra specialiųjų pajėgų.

"Taigi Rusijos kariuomenės aprūpinimas ir judėjimas šioje teritorijos juostoje dėl nuolatinės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnies kontrolės yra labai apsunkintas (sakyčiau, kad beveik sustojo). Tačiau realaus apsupimo nėra, kaip tokio“, – pabrėžė ekspertas.

 

Arestovičius patvirtino, kad situacija sudėtinga. „Jei rezervų ten neperkelsime, situacija išliks problemiška. Kaip dažnai būna kare, bus prarasta perspektyva ir galimybė, todėl ten nėra garantuotas apsupimas ir dar reikia nuveikti daug darbo. Ir aš nesu visiškai tikras, žiūrėdamas į mūsų vadovybės veiksmus vietoje, ar jiems kažkas pasiteisins. Jie veikia labai negrabiai“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(5)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: