[Žinios trumpai] Pagaliau kažkas pajudėjo! Pimieji Vokietijos „Gepard” atkeliavo į Ukrainą  ()

Ukrainos ginkluotosiose pajėgose jau yra trys tokie įrenginiai, jie skirti tiesiogiai dengti sausumos pajėgas ir sunaikinti oro taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina iš Vokietijos gavo pirmuosius tris priešlėktuvinės savaeigės artilerijos įrengimus „Gepard", taip pat kelis tūkstančius vienetų jiems skirtos amunicijos. Tai Ukrainos televizijos telemaratono eteryje paskelbė gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Anot jo, tai tik dalis Berlyno žadėtų ginklų. Iš visos ginkluotosios pajėgos turėtų gauti 15 tokių artilerijos įrenginių.

"Šiandien oficialiai įžengė pirmieji trys "Gepard". Tai priešlėktuvinės raketų sistemos, kurioms mums buvo perduota ir kelios dešimtys tūkstančių šovinių. Mes tikimės 15 "Gepardų". Trys jau šiandien atvyko į Ukrainą ir yra jau yra ginkluotųjų pajėgų žinioje“, – sakė O. Reznikovas.

„Gepard" – priešlėktuvinės savaeigė artilerija. Ji skirta tiesiogiai pridengti sausumos pajėgas, sunaikinti oro taikinius horizonto  diapazone nuo 100 m iki 4 km ir aukštyje iki 3 km, skrendančius iki 350-400 m/s greičiu, taip pat antžeminius (plaukiančius vandenyje) taikinius iki 4500 metrų iš vietos, trumpai sustojus ir judant.

Ukrainos gynybos departamento vadovas taip pat pažymėjo, kad Kijevas derasi su partneriais dėl Ukrainos kariuomenės aprūpinimo moderniais tankais, ypač „Leopard" ir „Abrams". Pirmiausia planuojama gauti kelias dešimtis tankų įgulos mokymui.

„Greičiausiai pradėsime derybas su viena iš draugiškų šalių, kuri turi „Leopard" tankus ir yra pasiruošusi juos perduoti mums. Pirma, mūsų planas – kelios dešimtys tankų, su kuriais apmokysime savo tankų įgulas, greičiausiai Baltijos šalyse", – sakė ministras.

 

Gynybos ministerija taip pat bando įtikinti partnerius pristatyti ir kitokius tankus, pavyzdžiui, „Abrams".

Gegužės 31 dieną Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paskelbė, kad „Gepard ZSU" į Ukrainą atvyks liepos pabaigoje. Jis taip pat išreiškė nuostabą, kodėl jis kritikuojamas dėl ginklų nepateikimo Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: