[Žinios trumpai] Rusija slapta imasi kraštutinių priemonių – visoje šalyje skubiai mobilizuojami medikai, šluojami net iš Maskvos: skelbiama, kas vyksta  ()

Medicinos personalo mobilizacija vyks visoje Rusijoje, įskaitant Maskvą. Ateityje rusai planuoja siųsti gydytojus į okupuotas Ukrainos teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ligoninės nepajėgios susidoroti su šiuo metu sužeistų Ukrainoje Rusijos karių skaičiumi. Rusijos Federacijoje prasidėjo medicinos personalo mobilizacija. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

Žvalgybos teigimu, didelis sužeistų rusų karių skaičius lėmė, kad ligoninės yra perpildytos. Paaiškėjo, kad jų pajėgumai nėra skirti tokiam srautui, todėl neįmanoma suteikti kokybiškos medicininės pagalbos.

Medicinos personalo mobilizacija vyks visoje Rusijoje, įskaitant Maskvą. Tai galioja beveik visų medicinos specialybių specialistams, tačiau didžiausias dėmesys skiriamas chirurginiam personalui. GUR pažymėjo, kad apie tai nėra plačiai skelbiama žiniasklaidoje ir visuomenėje.

„Ateityje mobilizuotus gydytojus planuojama siųsti į laikinai okupuotas Ukrainos teritorijas. Visų pirma į Mariupolį, Luhanską, Donecką“, – pranešė žvalgybos tarnyba.

Nechirurginės specialybės gydytojus planuojama „optimizuoti“ darbui fronto srityse. Terapeutai dirbs chirurgų padėjėjais, pediatrai – karo paramedikų pareigose.

Be to, kai kuriose Donecko srities gyvenvietėse rusų įsibrovėliai stato autobusus, kuriuose įrengia pacientams priimti „mobilias klinikas“. Tačiau atliekant tyrimus tokiuose punktuose jie yra priversti duoti kraujo „DLR armijos gynėjų“ ir Rusijos kariuomenės reikmėms.

 

Liepos 21 dieną GUR sakė, kad Rusijos kariuomenės nuostoliai kare Ukrainoje nėra kritiniai, nes Rusijos Federacijoje vykdoma slapta mobilizacija. Tačiau tuo pat metu Rusijos Federacija turi problemų dėl bataliono taktinių grupių kariuomenėje komplektavimo, nes trūksta žmonių, turinčių karines specialybes.

Liepos 13 dieną Mariupolio mero patarėjas sakė, kad okupuotame mieste vykdoma mobilizacija. Tarnyba okupacinėse pajėgose yra užmaskuota kaip masiniai pasiūlymai dirbti priešgaisrinės priežiūros inspektoriais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(11)
(9)

Komentarai ()