[Žinios trumpai] Karo ekspertas nurodė, kuriam laikui rusams dar užteks resursų, o paskui bus galima pamiršti net apie gynybą  ()

Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupei dešiniajame Dniepro krante Pietų fronte atsargų užteks tik dviem savaitėms, mano Sergejus Grabskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos Pietų fronte nutraukė Rusijos okupacinės grupės logistiką dešiniajame Dniepro krante. Rusams atsargų užtenka tik dviem savaitėms. Apie tai kalbėjo karybos ekspertas, taikos palaikymo misijų Kosove ir Irake dalyvis Sergejus Grabskis.

Ukraina apgadino tris pagrindinius tiltus per Dnieprą, kuriais Rusija aprūpino savo okupacinę grupę Chersono srityje. Rusai sukūrė naują pontoninę perėją, bet ji mažai padės. Okupantai dabar turi didelių tiekimo problemų.

„Ji (perėja – red.), žinoma, nepatenkins nė pusės okupantų kariuomenės poreikių... Jos poveikis labiau terapinis, raminantis, visiškai nesprendžia gynybos problemų ir sukuria iliuziją, kad jie gali išsilaikyti. Tai yra tas pats Rusijos Federacijos karo nusikaltimas prieš savo pajėgas - kaip bepročiai meta karius į mūšį po Ukrainos artilerijos lietumi“, – sakė Grabskis.

Jis prognozuoja labai greitą Rusijos grupės išteklių išeikvojimą ir mano, kad rusai nėra pajėgūs jų atnaujinti.

„Jei vadovausitės skaičiavimais, kurie yra numatyti operatyvinio planavimo metu, resursų užteks 10 dienų, daugiausiai dviem savaitėms... Viskas priklauso nuo karo veiksmų intensyvumo. Kol priešas tiki, kad turi begalę resursų, toliau apšaudys beveik visą fronto liniją ir apgyvendintus rajonus šiose zonose, lyg tiekimas būtų toks, koks anksčiau. Bet toks jis nėra. Yra tikimybė, kad atsargas jie sunaudos daug anksčiau. Bet gali pradėti taupyti amuniciją ir smogti jau tik tam tikruose taškuose... Bet jei ištemps, tai gal iki trijų savaičių daugiausiai“, – kalbėjo karybos ekspertas.

 

Grabskis mano, kad rusams galiausiai teks bėgti nuo Dniepro arba ten žūti.

(116)
(4)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: