„Rusijos kariai nakvoja miškuose, bijo paniškai“ – karininkas papasakojo, ką tokio padarė Ukraina, kad rusai bėgo į mišką ir nebegrįžta iš ten (Foto)  (1)

„Rusijos kareiviai praleidžia naktį miškuose, jie bijo“, – apibendrino Jarošas grandiozinį įsibrovėlių pralaimėjimą Brilevkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl HIMARS smūgio Brilevkos geležinkelio stočiai Rusijos armija patyrė didžiulius darbo jėgos ir įrangos nuostolius, sakė Dmitrijus Jarošas.

Liepos 30 ir 31 dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pasitelkusios daugkartinio paleidimo raketų sistemas HIMARS, pataikė į rusų įsibrovėlių susikaupimo vietą Brilevkos kaime Chersono srityje.

Rusijos kariuomenės nuostoliai yra didžiuliai. Karinės operacijos rezultatus feisbuke rugpjūčio 2 dieną paskelbė Ukrainos savanorių armijos vadas Dmitrijus Jarošas, remdamasis Ukrainos savanorių armijos partizaninio judėjimo centro duomenimis.

Smūgis buvo smogtas geležinkelio stočiai, kurią rusų įsibrovėliai pavertė savo logistikos centru. Tarp sunaikintos technikos buvo pastebėti artilerijos ginklai „2S4 Tyulpan“ ir „2S19 Msta“, MLRS „Grad“, tankai, šarvuočiai ir pėstininkų kovos mašinos.

 

„Pasak RF ginkluotųjų pajėgų karių, dabar jie miega laukuose ir miškuose, labai bijo. Sako, kad prieš išsiunčiant jiems buvo pasakyta, kad Ukrainoje tylu, viskas gerai ir jie važiuoja palaikyti tvarkos. Ir dabar per vieną naktį žuvo beveik 1000 karių“, – sakė Jarošas.

 

Anot jo, žuvusieji iš įvykio vietos sunkvežimiais ir traukiniais buvo vežami į aneksuotą Krymą.

Jarošas patikslino, kad vien stoties pastate buvo apie 400 rusų okupantų, apie 200-300 buvo įsikūrę valdymo kambaryje, o dar apie 400 buvo netoliese. Visi pastatai buvo sugriauti.

Be žuvusiųjų, yra nemažai sužeistųjų. Juos gydyti buvo surinkti visi rajono gydytojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(185)
(0)
(185)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: